biljana_pesovic_srb_rumKVALIFIKACIJE ZA EP KOŠARKAŠICE

Nova pobeda Srbije

Rumunija – Srbija 83:85

 

Ženska seniorska reprezentacija ostvarila je i četvrtu pobedu u nizu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se sledeće godine igra u Poljskoj. Naše devojke su savladale Rumuniju u Bukureštu (85:83), ali kako je Letonija posle dva produžetka bila bolja od Izraela u gostima, za plasman na Evrobasket biće nam potrebna pobeda u poslednjem kolu u Letoniji.

Izabranice Miodraga Veskovića su odlično počele. Posle startnog vođstva Rumunki od 4:0, u režiji Jelene Milovanović sevnula je serija 14:0 kojom je naš tim već polovinom prvog perioda pobegao na dvocifrenu razliku, na kojoj je ostao čitavo prvo poluvreme i nekoliko minuta u nastavku.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultati utakmica 19. kola

Jer, posle vođstva od od 47:31 u 22. minutu, naše devojke su počele da posustaju. Rumunija je ukazanu priliku oberučke prihvatila, malo po malo, topila naš zaostatak, da bi u 34. minutu preuzela vođstvo (66:64).

Rezultatska klackalica je na našu stranu prevagnula tek u finišu, gde su naše devojke odlično izvodile slobodna bacanja.

Povezana vest:  Real ide na megdan Fenerbahčeu

Miodrag Vesković, selektor našeg tima posle utakmice je rekao:

-Ponosan sam na devojke i sve što smo do sada ostvarili. Na žalost, Letonija nam je malo poremetila planove pošto je slavila u Izraelu, ali iako im pripada uloga favorita u poslednjem kolu, mi se nećemo predavati.

Rumunija – Srbija 83:85 (13:26, 16:13, 28:22, 26:24)

Povezana vest:  Džejms potpisao novi ugovor s Klivlendom

Rumunija: Pop, Mandaće 5, Uiuiu, Parau, Mesaroš, Pavel 8, Diakona 20, Biđika 10, Paskalu 10, Rus, Điokan 5, Marginean 25.

Srbija: Vukoje 7, Pešović 18 (5 sk), Gobeljić 3, Škorić, Karakašević, Milovanović 25, Knežević 9, Matić 15 (7 sk), Beljanski, Dabović 4 (6 sk), J. Maksimović 4 (4 sk), Đurić.