ekipa_partizana_pripreme_sumice_2010PRIPREME PARTIZANA

Crno beli uspešno startovali turneju

 

Košarkaši Partizana mt:s su krenuli na mini turneju. Prva stanica je Bosna, gde su odigrali utakmicu sa Igokeom.  Tim iz Aleksandrovca ugostio je crno-bele na prvoj zvaničnoj pripremnoj utakmici. U sportskom centru Borik u Banja Luci crno beli su odneli pobedu rezultatom 78:83 (21:17, 25:22, 15:20, 17:24).

Prvu deonicu tim iz Aleksandrovca je rešio u svoji korist, zbog nešto slabije odbrane crno-belih. Drugi period igre doneo je ponovo pripao domaćinima, ali su crno-beli nagovestili intenzivniju odbranu koj aje kasnije donela rezultat, pa se drugo poluvreme u potpunosti razlikovalo od prvog. Izabranici Vlade Jovanovića pojačali su intenzitet u fazi napada i pojačanom odbranom uspeli su da preokrenu rezultat. Odlučujuća je bila poslednja četvrtina, pa su crno-beli slavili rezultatom 78:83 (21:17, 25:22, 15:20, 17:24). Najefikasniji na utakmici su bili Popović sa 15 i Kecman sa 14, dok su na drugoj strani tim iz Aleksandrovca predvodili Marković sa 13 i Vitkovac sa 11 postignuti poena.

Povezana vest:  Skupština ABA liga usvojila kovid protokol

Nakon prve utakmice u pripremnom period šef stručnog štaba šampiona je rekao:

-Ovo je naša druga pripremna utakmica i ponovo smo tokom čitavog meča imali dosta padova pogotovu u fazi odbrane, u kojoj nismo ispunili ono što smo se dogovorili, na čemu smo radili u prethodnih desetak dana na treninzima sa loptom. Pred kraj utakmice smo prelomili rezultat, pre svega boljom odbranom, trčanjem u kontanapadu i skokom. Utakmica je pripremnog karaktera i cilj je da napravimo što veću rotaciju igrača, da svi imaju minutažu i da vidimo na kom smo nivou sa dosadašnjim radom.

Povezana vest:  Simonović: Ponosan sam iako smo izgubili

Uprava tima iz Aleksandrovca je napravila veoma konkurentat tim za NLB ligu, obzirom da im je ovo prva sezona u istoj. Većinu igrača poznajemo, pojedinci su bili u Partizanu. Igrali su velika evropska takmičenja, imaju iskustva i jako su dobri ljudi. Dobar su tim, mislim da će imati i dobar rezultat, a to im iskreno i želim – zaključio je Vlada Jovanović.

Crno-bela ekspedicija sutra nastavlja putovanje ka Sloveniji. U sredu 8. septembra izabranici Vlade Jovanovića će se susresti sa Heliosom u Rogaškoj Slatini. Nakon toga ih očekuje provera sa domaćim timom 10. septembra i susret sa Krkom u Novom mestu. Košarkaši Partizana mt:s u Beograd se vraćaju 13. septembra i nastavljaju pripreme. Pre odlaska u Moskvu na turnir “Aleksandar Gomeljski”, stručni štab je zakazao još dve kontrolne utakmice, obe u Pioniru: sa Igokeom 18. i sa Zadrom 23. septembra.

Povezana vest:  Jake mere obezbeđenja za utakmicu Zvezda - PAO

Partizan mt:s: Popvić 15, Lešić 11, Bešović, Kecman 14, Milosavljević 2, Mitrović 2, Božić 5, Lučić 6, Vesely 10, Đekić 2, Katić 12, Jawai 4.

Igokea: Heris 10, Đerasimović 4, Dozet 9, Đurković 8, Đurica, Nađfej, Mirković 13, Rakočević 9, Antić 3, Vitkovac 11, Korać 1.