dusan_ivkovic_portret_kzn_ziraSP TURSKA 2010

 

Ivković: Španija je favorit, imamo prostora za napredak

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da je Španija favorit u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Turskoj, ali da njegov tim „ima mnogo prostora da napreduje“ pred tu utakmicu.

-Pre svega, moramo da znamo sa kim igramo. Španija je zvanični svetski i evropski prvak i ne sme da se desi da ne budemo spremni – rekao je Ivković novinarima u Istanbulu, gde se trenutno igraju mečevi završnice Svetskog prvenstva.

Povezana vest:  Radonjić: Nema prostora da se mnogo pati

-Sada smo već posle prvog dela priprema pokazali igračima tu utakmicu, da shvate, pre svega, koliki je prostor za napredak, a postoji velika mogućnost za napredak. Znamo dobro ko su i šta su i jasno je da su oni favoriti, ali odlično je što ćemo da pokažemo gde smo, šta smo i koliko kvalitetno možemo da igramo – rekao je selektor Srbije.

Povezana vest:  Vujošević: CSKA favorit, teško bez Vestermana

Stefan Marković nije trenirao danas pošto je povredio zglob na utakmici sa Hrvatskom u osmini finala, a to se desilo i Marku Kešelju na današnjem treningu.

-Doktori kažu da distorzije nisu težeg tipa, ali videćemo. Sutra imamo dva treninga i trebalo bi da budemo spremni – rekao je Ivković.

Trenera orlova ne brine pritisak pred utakmicu sa Španijom.

Povezana vest:  Partizan ubedljiv u Novom Sadu

-Utakmica sa Hrvatskom je bila teža, jer smo putovali i imali naporne utakmice neposredno pre nje. Sve smo odigrali u visokom ritmu, a hrvatski tim je bio jako motivisan. Nadam se da ćemo u sredu biti rasterećeni – kazao je Ivković.