srbija_reprezentacijaSP TURSKA 2010

Srbija bez bronzane medalje na Svetskom prvenstvu

 

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Turskoj, pošto je danas izgubila od Litvanije sa 99:88 (23:22, 25:16, 24:16, 27:34). Najefikasniji u timu Srbije bio je Novica Veličković sa 18 poena. Marko Kešelj postigao je 12, a Duško Savanović 10 poena.

Litvance je predvodio večeras nezaustavljivi Linas Kleiza sa 33 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Povezana vest:  KK Zvezda: Hakovani instagram i tviter nalog kluba

U finalu kasnije danas igraju domaćin Turska i SAD.

Srbija je bila nemoćna protiv izuzetno raspoložene Litvanije. „Orlovi“ su na teren izašli nepunih 20 sati posle poraza od Turske u polufinalu u subotu, kada su izgubili primivši koš pola sekunde pre

kraja utakmice. Srbija je dobro počela, stekla početno vođstvo, a sredinom prve četvrtine imala je devet poena prednosti, 18:9. Litvanija kao da se tada uključila u igru i počela da pogađa, predvođena raspoloženim Kleizom.

Povezana vest:  Čović: Neće mediji i menadžeri sastavljati tim

Do kraja prvih 10 minuta, Litvanija je preuzela vođstvo, koje je u drugoj četvrtini počelo da raste i došla do 13 poena prednosti, 48:35, da bi do poluvremena pala na 10 poena trojkom Aleksandra Rašića u poslednjim sekundama.

Drugo poluvreme nije donelo nikakvu razliku u odnosu igre, već je Litvanija samo nastavila da „rešeta“ koš Srbije, čiji su igrači očigledno bili neraspoloženi za igru. Tek u poslednjoj četvrtini Litvanija je popustila malo tempo, a Srbija je uspela da smanji razliku na 11 poena. Srbija je poslednju medalju na svetskim prvenstvima osvojila 2002. godine, a Litvaniji je ovo prva medalja na mundobasketima od kada nastupa kao samostalna država.

Povezana vest:  EVROLIGA, Ivanović: Meč u Beogradu šansa da pokažemo karakter