Fondacija „Nataša Kovačević“ je u okviru programa „Košarka kao škola života“ posetila Osnovnu školu „Laza Kostić“ na Novom Beogradu. Zajedno sa našom košarkašicom Jovanom Vukoje, Nataša je održala promotivni trening košarke deci iz te škole zajedno sa decom iz domova za decu bez roditeljskog staranja, „Jovan Jovanović Zmaj“, Moša Pijade i „Drinka Pavlovic“. Njih dve su zatim u svečanoj sali govorile o svojim motivima da se bave sportom, koliko je sport važan za zdrav život i koliko pomaže ljudima da se nose sa svakodnevnim izazovima sa kojima se svakodnevno susreću.

Povezana vest:  Milojević: Pobeda protiv Partizana bi mnogo značila Megi

Više od 200 dece slušalo je predavanje, a zatim, u više nego prijatnom druženju, postavljalo razna pitanja puna dva sata. Fondacija je donirala ukupno 15 košarkaških lopti: deset domovima za nezbrinutu decu, a pet OŠ „Laza Kostić“ čiji je direktor, Milorad Jauković, svesrdno  podržao ovu akciju. Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine – „Zvečanska“, Zoran Milačić, imao je velikog udela u ovoj akciji s obzirom da je inicirao I pomogao da se okupe deca iz domova.

Povezana vest:  FAJNAL 4 ABA LIGE, Partizan večeras kreće u odbranu titule u Jadranskoj ligi

Nataša Kovačević i Jovana Vukoje su trenutno uključene u FIBA Time-out program dok je ova akcija pokrenuta bas kao deo tog projekta. Glavna poruka programa „Košarka kao škola života“ jeste da sport treba da bude dostupan svima.