euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Prvi veliki derbi u novoj sezoni: Panatinaikos – CSKA

 

Prvi veliki evroligaški derbi u novoj sezoni odigraće sutra u Atini grčki Panatinaikos i ruski CSKA Moskva, a u centru pažnje biće trenerski okršaj dva vrhunska stručnjaka – Željka Obradovića i Duška Vujoševića.

Nekadašnji selektori naše reprezentacije i najuspešniji treneri u istoriji beogradskog Partizana prethodnih godina često su odmeravali snage u elitnom takmičenju, a Obradović ima za nijansu bolji bilans.

Crnogorski selektor, međutim, prvi put sa klupe predvodi tim koji je po budžetu, kvalitetu i ambicijama ravnopravan „zelenima“ iz Atine.

Povezana vest:  WNBA DRAFT 2020 SPONZORISAN OD STATE FARM® BIĆE ODRŽAN PO RASPOREDU 17. APRILA

Glavni favoriti u izuzetno jakoj D grupi potpuno različito su startovali u evroligaškom nadmetanju – Panatinaikos je neocekivano lako slavio na gostovanju španskoj Valensiji, dok su Moskovljani poraženi na domaćem terenu od daleko slabijeg italijanskog Armanija.

Ljubitelji košarke u Srbiji imaće priliku da na delu vide reprezentativce – Milenka Tepića u Panatinaikosu i Bobana Marjanovića među „armejcima“.

U istoj grupi večeras još igraju u Milanu Armani i slovenačka Olimpija, koja je u prvom kolu priredila prijatno iznenađenje pobedivši na domaćem terenu turski Efes Pilsen nakon dva produžetka.

Povezana vest:  Obradović: Dobra igra u odbrani ključ pobede nad Zvezdom

U A grupi, u kojoj se nalazi i šampion Srbije Partizan, sastaće se Makabi Tel Aviv i litvanski Žalgiris, a veće šanse za trijumf, ne samo zbog domaćeg terena, daju se izraelskom timu.

Španski okršaj između Real Madrida i Unikahe igra se u Madridu, u okviru B grupe. Izabranici Etorea Mesine ubeđivo su poraženi u prvom kolu od grčkog Olimpijakosa, pokazavši da će morati još mnogo da rade ne bil li se potpuno približili samom evropskom vrhu.

Povezana vest:  Cibona pobedila MZT

Ekipa Unikahe standardni je učesnik Evrolige, a glavni adut timu bez većih zvezda i ove sezone biće iskusni trener Aito Garsija.

U C grupi hrvatska Cibona će biti na ozbiljnoj proveri u Zagrebu protiv turskog Fenerbahčea, koji je silovito startovao deklasiravši u prvoj rundi Lijetuvos Ritas. Turci su favoriti uprkos činjenici da će sutra gostovati u „Draženovom domu“.