KK Crvena zvezda mts sa zadovoljstvom obaveštava javnost da je novi član stručnog štaba prvog tima Andrija Gavrilović, koji će tako ojačati stručni štab crveno-belih, u koji je stigao i Aleksandar Lukman koji se od ovog leta vratio u Crvenu zvezdu kao kondicioni trener.
Andrija Gavrilović je izuzetno cenjeno ime u evropskoj košarci, a svoje ime gradio je radeći u nekim od najvećih evropskih klubova i kao „desna ruka” velikim trenerskim imenima.

Povezana vest:  Džikić: Napravili smo neobjašnjive greške u napadu

Rođen je 13. januara 1965. Osim skoro decenijskog rada u košarkaškoj akademiji u Italiji, bio je angažovan u Olimpiji iz Milana od 1999.godine, Rozetu, Virtusu, Unikahi, a od 2008.godine trenersku karijeru je nastavio u Rusiji, u UNIKS-u i Himkiju gde je proveo čak 6 godina, i sa tim klubom osvojio dve titule Evrokupa i VTB ligu. Svoj trenerski put započeo je kao trener mlađih selekcija KK Crvena zvezda.

Povezana vest:  Rekordna gledanost košarkaške utakmice
Andrija Gavrilović će svojim ogromnim iskustvom i znanjem koje je sticao godinama radeći sa brojnim velikim imenima evropske košarke, biti važan deo stručnog štaba koji je oformio novi trener Crvene zvezde mts, Milan Tomić.