Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Angolu sa 66:59 (12:11, 28:19, 16:12, 10:17), u drugom kolu turnira u kineskom Kinšanu.

Kako se navodi na sajtu KSS-a, posle izjednačene prve četvrtine Srbija je zaigrala mnogo efikasnije i preciznije u napadu i prvo poluvreme dobila sa 40:30.

Podmlađeni tim Srbije igrao je bolje u nastavku utakmice, a početkom poslednje deonice poveo je sa 15 poena razlike. Prednost bi bila još ubedljivija da ekipa Jovice Antonića, koji na turniru zamenjuje selektora Aleksandra Đorđevića, nije imala 26 izgubljenih lopti.

Povezana vest:  Svečano otvoren Evroligin turnir

Selekcija Angole je u završnici uspela da priđe na četiri poena zaostatka, ali su srpski reprezentativci uspeli da odbiju napade protivnika i pobede.

Srbija je u prvom kolu izgubila od Kine sa 71:74, a u trećem kolu, u ponedeljak igra protiv Ukrajine.

Trener Jovica Antonić rekao je da je njegova ekipa danas odigrala mnogo bolje nego u prvoj utakmici.

Povezana vest:  Maljković: Biće teško ali verujem u pobedu protiv Ukrajine

„Uspeli smo da se aklimatizujemo, priviknemo na vremensku razliku, što se videlo i na terenu. Imali smo potpuno kontrolu igre skoro 35 minuta, držali do tada konstantnu prednost od 10 do 15 poena, ali nismo uspeli da odemo na veću razliku zbog velikog broja izgubljenih lopti, što je samo posledica neuigranosti. Angola je pripretila u finišu, ali nismo paničili, već smo mirno priveli utakmicu kraju. Sutra nas očekuje duel protiv Ukrajine koja je ubedljivo na startu turnira pobedila Angolu“, naveo je Antonić.

Povezana vest:  Dragan Đilas ponovo predsednik KSS