Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je večeras da nije zadovoljan igrom svoje ekipe protiv Olimpije, pogotovo prvim poluvremenom, i istakao da crveno-beli moraju da budu koncentrisani od prvog do poslednjeg minuta meča ako žele da urade nešto ove sezone.

„Nisam zadovoljan ovom utakmicom. Rezultat izgleda mnogo drugačije, ali Zvezda mora da podigne nivo svoje igre od prvog minuta do 40. Evrokup je mala Evroliga, tu ima dosta jakih ekipa, a i ABA liga nije ABA liga kao što je bila prošle godine nego je mnogo jača. Ako hoćemo nešto da uradimo moramo da budemo koncentrisani od prvog do 40 minuta“, rekao je Tomić novinarima u Laktašima.

Povezana vest:  Alimpijevića raduje povratak Zvezde u Pionir

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale ABA Super kupa, pošto su večeras u Laktašima pobedili ekipu Olimpije sa 86:60.

Zvezda je u prvom poluvremenu večerašnje utakmica primila 42 poena, a u drugom samo 18.

„To je jedna od mojih primedbi igračima – ne možemo u prvih deset minuta da primimo 28 poena. Olimpija je kvalitetan tim, ali ne možemo da primimo 28 poena u prvoj četvrtini“, rekao je Tomić.

Tomić je naveo da je njegova ekipa u drugom poluvremenu mnogo bolje „čitala“ odbranu Olimpije.

Povezana vest:  NBA VESTI, Novi poraz Lejkersa

„Mislim da smo mnogo bolje odigrali u tranziciji i u kontranapadu. Kad igraš dobru odbranu, imaćeš i dobru tranziciju i kontranapad. Ja hoću da više od 50 odsto poena bude u tranziciji i kontranapadu, što u prvom poluvremenu nismo imali“, rekao je Tomić.

On je naveo i da nema šta da zameri mladim igračima.

„Nemam nikakve zamerke ni za Simanića… Ja moram da radim s njim i on će, ja vam dajem reč, jednog dana biti vodja na poziciji četiri u Crvenoj zvezdi… Ali, moraju da rade i da reaguju na terenu kao igrači, a ne kad se napravi jedna greška da se spušta glava“, rekao je Tomić.

Povezana vest:  CSKA slavio u produžetku, presudio Teodosić

On je otkrio i šta je još rekao igračima nakon utakmice.

„Nijedna utakmica se ne dobija u prvih 10 minuta. Mi moramo gradimo našu pobedu… Ja sam zadovoljan njihovom borbenošću, pogotovo Brankom (Lazićem), on je bio igrač koji je promenio ritam utakmice sa Radanovim u odbrani“, rekao je Tomić.

Zvezda će sutra u polufinalu igrati protiv Cedevite.

„Mi sutra nećemo ni praviti skauting za Cedevitu nego ćemo gledati prvih 10 minuta ove utakmice jer više možemo da naučimo iz ove utakmice nego da gledamo Cedevitu“, rekao je Tomić.