Košarkaši Partizana pobedom su počeli novu sezonu u ABA ligi, pošto su večeras u Zagrebu slavili protiv Cedevite sa 87:84 (28:17, 25:15, 18:26, 16:26).

Partizan je do pobede vodio Vanja Marinković sa 25 poena, 13 je dodao Djordje Gagić, 12 Rade Zagorac, dok je Džok Lendejl ubacio 11. U redovima Cedevite najbolji su bili Džastin Kobs i Džejms Bel sa po 19 poena.

Povezana vest:  Marjanović: Želim da srušimo rekord i uđemo u istoriju

Izabranici Nenada Čanka su odigrali odlično prvo poluvreme, od samog početka utakmice su bili u prednosti, a razlika je rasla iz minuta u minut. Crno-beli su bili sjajni u odbrani, kontrolisali su skok i svaku grešku Cedevite kažnjavali za velikih plus 21 na poluvremenu.

Cedevita je za prva dva minuta treće četvrtine napravila seriju 10:0 i prišla na 42:53, ali je seriju zagrebačkog tima sa dve vezane trojke prekinuo Marinković (42:59).

Povezana vest:  Ninković: Vujošević nasrnuo na člana Skupštine klube

Domaća ekipa je nastavila da preti, u finišu četvrtine ponovo je stigla na minus 11, ali je Partizan uspeo da odbije sve napade i da u poslednju deonicu udje sa dvocifrenom prednošću.

Nakon trojke Bela i poena Benitea, Cedevita je prišla na samo sedam poena zaostatka na početku poslednje deonice, da bi na ulasku u poslednja dva minuta utakmice stigla i na 78:79.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami izjednačio

Nalet Cedevite prekinuo je Zagorac trojkom minut i osam sekundi pre kraja, što se na kraju ispostavilo da je bio i odlučujući koš.

Ovo je bila 14. utakmica Cedevite i Partizana u Zagrebu u regionalnoj ligi, a crno-beli su upisali tek drugu pobedu.

Partizan u drugom kolu ABA lige dočekuje Olimpiju, dok Cedevita gostuje Zadru.