Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je danas da je Crvena zvezda jedan od najtežih protivnika u ABA ligi.

„Jedan od najtežih protivnika dolazi u Moraču, tim koji je sastavljen da se bori za sam vrh. Dovedeni su veoma iskusni igrači, promenjen stručni štab, zadržani poželjni domaći igrači. Na Super kupu su nas pobedili, igrali dosta tečno i sa dobrom preciznošću u šutu. Mi smo naporno radili po povratku u Podgoricu, pojačali smo sastav kako bi uspešnije parirali njihovoj visokoj liniji“, rekao je Džikić u najavi utakmice.

Povezana vest:  NBA VESTI, Bjelica tri, Marjanović i Jokić bez poena

Budućnost će u nedelju od 19.00 dočekati Zvezdu u drugom kolu ABA lige.

„Biće promena u formaciji u odnosu na naš prošli meč, to bi trebalo da oteža sprovodjenje nekih od njihovih defanzivnih ideja koje su pokazali. Biće potrebno kontrolisati agresivan skok u napadu i individualne akcije njihovih koš igrača. Znamo da će dvorana biti puna i da ćemo imati bezuslovnu podršku. Očekujemo da svi prvotimci budu spremni za utakmicu u nedelju“, kazao je Džikić.

Povezana vest:  Zvezda u polufinalu, Aranitović brojao do 39

Košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović rekao je da predstojeća utakmica neće biti slična prošlosezonskom finalu.

„Nova sezona gde oba tima imaju jednake ambicije za titulu. Mi smo imali nekoliko dana za kvalitetan trening jer u toku sezone nećemo imati vremena kao sad“, rekao je Ivanović.