Olimpijakos – Partizan večeras od 20 sati

dusan_kecman_par_kosKošarkaši Partizana večeras igraju poslednji meč prve faze Evrolige protiv ekipe Olimpijakosa u Atini. Crno beli su veličanstvenom pobedom nad Lijetuvos Ritasom od 97:67 u prethodnom kolu obezbedili plasman među najboljih šesnaest ekipa Evrolige, četvrtu godinu uzastopno, tako da meč u Atini neće odlučivati o prolasku dalje. U prvom meču u Beogradu, Partizan je trijumfovao sa 86:80.

Trener Duško Vujošević ocenio je da je njegova ekipa već plasmanom u Top 16, kolo pre kraja prve faze, ostvarila veliki uspeh, kakav niko nije očekivao na početku sezone.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi i Juta u drugom krugu doigravanja

-Neki stručnjaci za koje se ne može reći da su nedobronamerni prema našem klubu tvrdili su da ove sezone nemamo konkurentan tim za Evroligu i da ćemo zabeležiti samo dve pobede – rekao je Vujošević.

Prvi strateg crno belih je naglasio da je njegova ekipa i dalje na zemlji, uprkos sjajnom uspehu.

-Ekipa Partizana stvarana je u hodu, a sada, u trenucima kada smo prebrodili prvu fazu, ne smemo da izgubimo kontakt sa realnošću. Velika većina košakaških zaljubljenika u Srbiji, bez obzira na navijačku pripadnost, iskreno se raduje našem uspehu. Zadatak u grupi nije bio nimalo lak, jer sam i dalje uveren da je B grupa bila najteža u Evroligi – dodao je Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Veče Džejmsa Hardena

Trener crno belih smatra da je Olimpijakos apsolutni favorit u predstojećem meču, kao i jedan od glavnih kandidata za učešće na Fajnal foru u Parizu.

-Olimpijakos je, uz Efes Pilsen, klub sa najvećim budžetom i najviše kvalitetnih igrača u sastavu. Oni dobro pamte poraz u ‘Pioniru’ i siguran sam da će uraditi sve da nam se revanširaju – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Rezultati šestog kola i tabela Superlige

Dušan Kecman, najavio je veliku borbu svoje ekipe.

-Očekujem da će Olimpijakos imati snažnu podršku sa tribina. Sa druge strane, mi ćemo se boriti i pokušati da pružimo maksimum, znajući da se sastajemo sa ekipom koja je možda glavni kandidat za Fajnal for – zaključio je Kecman.

Meč Olimpijakos – Partizan igra se večeras, od 20 časova u hali “Mira i prijateljstva” u Atini.