Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Baru od Mornara sa 94:97 (14:25, 22:25, 23:22, 35:25), u utakmici trećeg kola ABA lige i pretrpeli prvi poraz.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Djordje Gagić sa 23 poena, a dobru partiju prikazao je i Markus Pejdž, sa 20 poena i šest asistencija. Vanja Marinković postigao je 14, Džok Lendejl 11 poena, Aleksej Nikolić osam, a Rade Zagorac dodao je sedam poena i šest skokova.

Mornar je predvodio Nemanja Vranješ sa 26 poena i pet skokova, a Bronson Kenig dodao je 23 poena, pet asistencija i četiri skoka. Uroš Luković utakmicu je završio sa 12 poena i sedam skokova.

Povezana vest:  Metalac nerešeno sa Fenijem, poraz OKK Beograda

Partizan je poveo sa 2:0 na samom početku, a zatim je Mornar uzvratio serijom od 13:0 i stekao veliko vodjstvo koje je čuvao većim delom utakmice. Barani su u završnici prvog poluvremena imali i 18 razlike, 48:30.

Partizan je u nastavku u više navrata uspevao da se spusti na devet poena zaostatka. Posle koša Markusa Pejdža i četiri vezana poena Djordja Gagića crno-beli su prišli na minus dva (79:81), na 2:50 minuta pre kraja utakmice.

Povezana vest:  Partizan: Štitićemo svoje interese

Nalet Partizana „trojkom“ je prekinuo Nemanja Vranješ, a posle koša Nikole Rebića, Mornar je otišao na 89:82.

Partizan je zatim, 26 sekundi pre kraja, „trojkom“ Pejdža došao na 90:91. U završnici Vranješ je održavao prednost Mornara poenima sa linije za slobodna bacanja, a koševe za Partizan postizali su Pejdž i Gagić. Na samom kraju utakmice ponovo je sa linije za slobodna bacanja bio precizan Vranješ za konačnih 97:94, a u poslednjoj sekundi „trojku“ za produžetak promašio je Pejdž.

Povezana vest:  Cirbes: Stvarno smo umorni, ali to ne sme da bude izgovor

Partizan sada ima dve pobede i poraz, a Mornar je ostvario prvu pobedu u ligi.

U narednom četvrtom kolu, Partizan će u subotu igrati u Sloveniji protiv Krke, a Mornar će dan kasnije gostovati Zadru.