Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Andoru sa 85:79 (16:17, 28:16, 16:25, 25:21) u trećem kolu Grupe A Evrokupa.

Zvezdu je do pobede predvodio Džo Regland sa 24 poena i osam asistencija, dok je Muhamed Faje dodao 18, a Majkl Odžo ubacio je 10.

U ekipi Andore istakao se David Jelinek sa 18 poena, dok je Šejn Vitington ubacio 13.

Posle početne prednosti Andore, košarkaši Zvezde su poenima Majka Cirbesa i Reglanda napravili seriju od 8:2 i preuzeli vodjstvo. Uz nove poene Cirbesa i Bilija Berona crveno-beli su poveli s 12:4, ali su njihovu seriju prekinuli Džon Šurna i Vitington koji su pogodili dve vezane „trojke“. David Jelinek je pogotkom s distance doneo Andori prednost od 15:14, da bi na kraju deonice ona iznosila 17:16.

Povezana vest:  Galatasaraj izrazio saučešće, Ataman se izvinio

Druga četvrtina otvorena je novom „trojkom“ Jelineka, a s iste pozicije pogodio je i Rafa Luz za vodjstvo gostiju od osam poena. U nastavku prednost se smenjivala na obe strane, da bi Aleksa Radanov s dva pogotka s distance u poslednjem minutu doneo Zvezdi plus šest. Poslednji poen u ovoj deonici dodao je Regland za 44:33 i preokret crveno-belih.

Povezana vest:  Božić: Ponovio nam se Metalac

Novim poenima Reglanda na startu treće četvrtine crveno-beli bili su u prednosti od 14 poena, ali su gosti uspeli da uzvrate serijom od 12:0 i smanje zaostatak na dva poena. Posle nekoliko minuta bez pogodaka, Zvezda je uspela da poentira preko Odža i Reglanda i na novu pauzu ode uz dva poena prednosti.

U poslednjem periodu igre Muhamed Faje je uz pogodjenu „trojku“ iskoristio i slobodno bacanje i doneo beogradskom timu novo vodjstvo od sedam poena. Andora je prišla na tri poena zaostatka posle pogotka Šurne, ali su usledili novi poeni Fajea i Berona, te je prednost ostala na istoj strani.

Povezana vest:  Vujošević: Najcrnje je pred svitanje, doći će lepi dani

Crvena zvezda je i posle trećeg kola Evrokupa ostala neporažena, dok je Andori ovo bio drugi poraz, uz jednu pobedu.

U sledećem, četvrtom kolu Evrokupa, Zvezda će 24. oktobra gostovati u Breši, dok će Andora dočekati Ulm.