Košarkaši Toronta pobedili su Sakramento sa 114:105 i ostvarili 11. pobedu u 12 utakmica u NBA ligi, a u ekipu Kingsa vratio se srpski igrač Bogdan Bogdanović, pošto se oporavio od povrede i operacije kolena.

Kavaj Leonard predvodio je Reptorse sa 25 poena i 11 skokova, Paskal Sijakam postigao je 21, a Serž Ibaka 14 poena i 14 skokova.

Toronto je pobedio u petoj uzastopnoj utakmici otkako je pretrpeo prvi poraz u ligi u Milvokiju, 29. oktobra, pa ekipa ima najbolji start u ligi od 11 pobeda i jednog poraza.

U ekipi Sakramenta, koja je izgubila treći uzastopni meč od Toronta, najefikasniji su bio Vili Kouli-Stajn i Badi Hild sa po 24 poena.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović vratio se na teren posle povrede igrao je 18 minuta, postigao je sedam poena uz dva skoka. Za isto vreme na terenu Nemanja Bjelica nije se upisao medju strelce, imao je jedan skok, tri asistencije i četiri ukradene lopte.

Povezana vest:  Đukanović zamenio Lukšića

Košarkaši Memfisa pobedili su Denver sa 89:87 i prekinuli niz Nagetsa od pet uzastopnih pobeda. Memfis je pobedio poenima Marka Gasola za linije za slobodna bacanja, 4,6 sekundi pre kraja. Posle toga sprski košarkaš Nikola Jokić promašio je „trojku“, pa je Memfis ostvario šestu pobedu u ligi.

Gasol je utakmicu završio sa 20 poena i 12 skokova, a 20 poena postigao je i Džeren Džekson.

U ekipi Denvera Geri Heris bio je najefikasniji sa takodje 20 poena, a Trej Lajls dodao je 16 poena i devet skokova. Jokić je za 25 minuta na terenu postigao četiri poena i imao je sedam skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Los Andjeles Lejkersi pobedili su Minesotu sa 114:110 i zabeležili petu pobedu u ligi. Lejkerse je predvodio Lebron Džejms sa 24 poena, 10 skokova i devet asistencija i nedostajalo mu je jedno dodavanje za 75. „tripl dabl“.

Povezana vest:  Partizan uputio žalbu zbog kažnjavanja Vujoševića

Kajl Kuzma pobedi je doprineo sa 21 poenom, od kojih je šest postigao u poslednjim minutima, Džoš Hart dodao je 21 poen, a Brendon Ingram 20 poena.

Derik Rouz bio je najefikasniji u ekipi Minesote sa 31 poenom, a Džimi Batler dodao je 24 poena. Minesota je pretrpela sedmi poraz u sedmoj utakmici na gostovanjima, a ukupno četvrti uzastopni.

Nju Orleans je pobedio Čikago sa 107:98 i prekinuo niz od šest poraza. Pelikanse je predvodio Entoni Dejvis sa 32 poena, 15 skokova i četiri blokade. Dobru partiju prikazao je i Džru Holidej sa 17 poena, 10 skokova i devet asistencija. Njega je tokom utakmice uglavnom čuvao brat Džastin, koji je za Bulse postigao 17 poena.

Zek Levin bio je najefikasniji u ekipi iz Čikaga sa 22 poena, a Džabari Parker dodao je 20 poena i 13 skokova.

Oklahoma je pobedila Klivlend sa 95:86 i nanela mu 10. poraz u ligi. Denis Šroder bio je najbolji u pobedničkom timu sa 28 poena i sedam skokova, a Pol Džordž postigao je 18 poena i sedam skokova. U ekipi nije bilo Rasela Vestbruka, koji je istegao skočni zglob u ponedeljak.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio pobedio 10. put za redom

U ekipi Klivlenda, koja ima samo jednu pobedu, najefikasniji je bio „ruki“ Kolin Sekston sa 15 poena. On je prvi put u karijeri bio starter.

Majami je pobedio San Antonio sa 95:88 predvodjen Hasanom Vajtsajdom koji je postigao 29 poena, uz 20 skokova i devet blokada. Sa druge strane najefikasniji je bio Peti Mils sa 20 poena.

Detroit je pobedio Orlando sa 103:96 i prekinuo niz od pet poraza, a Njujork je pobedio Atlantu sa 112:107.

Filadelfija je ostvarila prvu pobedu na gostovanju u sezoni, pošto je bila bolja od Indijane sa 100:94, dok je Juta pobedila Dalas sa 117:102 i prekinula niz od četiri poraza.