Trener Crvene zvezde Milan Tomić izjavio je danas da veliki broj povreda njegovih košarkaša ne sme da bude alibi pred duel sa Valensijom.

„Nismo imali od početka sezone ovakve probleme, a sada odjednom četiri ili pet igrača. Nisam za pravdanje jer je moj posao da i kada imamo probleme sa povredama nadjem rešenje“, rekao je Tomić u najavi utakmice.

Zvezda će gostovati Valensiji u trećem kolu Top16 faze Evrokupa.

Branko Lazić i Marko Kešelj neće moći da igraju u Valensiji, upitan je nastup Majka Cirbesa i Bilija Berona, kao i Filipa Čovića koji se povredio na prošloj utakmici protiv Igokee.

Povezana vest:  Đorđević precrtao Kravića sa spiska reprezentativaca

Čović je povredio koleno, ali po rečima Tomića „nije ništa strašno“, iako se još ne zna da li će trenirati pred utakmicu sa Valensijom.

Kada je reč o samoj utakmici, trener crveno-belih je naveo da je Valensija sastavljena od evroligaških igrača sa iskustvom i da je pred njegovom ekipom izazov.

„To je izazov za nas da igramo bolje nego u Malagi. Uspeh na utakmici u Valensiji je koncentracija 40 minuta jer ne smemo da imamo padova ni u odbrani ni u napadu“, kazao je Tomić.

Kapiten ekipe u Valensiji će, u osustvu Lazića i Kešelja, biti Ognjen Dobrić.

Povezana vest:  SP 2011, JUNIORI, Srbija u dramatičnoj završnici izgubila od SAD

„Veoma mi je drago zbog toga jer sam zvezdaš od malena i jako mi je drago da sam postao kapiten Crvene zvezde. Za mene je kapitenska traka samo motiv. Volim da igram teške utakmice i pred stranim navijačima“, rekao je Dobrić.

Prema njegovim rečima, Valensija je favorit u grupi sa Zvezdom, Malagom i Limožom, a svaka utakmica u Top16 fazi je teška.

„Klubovi su tu sa razlogom i sigurno će dati sve od sebe da prođu dalje. Ne bih otpisao ni Limož, ali španski klubovi se ističu. Svaki poen je bitan, sve je bitno u grupi i ne smemo da promašimo nijednu utakmicu“, kazao je Dobrić.

Povezana vest:  EVROLIGA, Pobede Žalgirisa i Efesa, CSKA slavio u Bambergu

On je naveo da je Zvezda izvukla pouke iz poraza od Malage i da neće napraviti iste greške, poput lošeg početka utakmice.

Stratos Perperoglu je rekao da očekuje tešku utakmicu.

„Moramo da ostanemo koncentrisani tokom svih 40 minuta. Mogu da kažem da su favoriti, ali borićemo se i pokušati da pobedimo. Naučili smo da ako se borimo i pokazujemo karakter da možemo da pobedimo bilo koga“, rekao je Perperoglu.

Utakmica u Valensiji počeće u sredu od 20.45.