euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Španski derbi u Malagi, Valensija dočekuje Efes Pilsen

 

Najzanimljivije utakmice sutrašnjeg programa sedmog kola Evrolige za košarkaše igraju se na Pirinejskom poluostrvu, gde će u španskom derbiju Unikaha dočekati Real Madrid, dok će preporođena Valensija odmeriti snage sa turskim Efes Pilsenom.

Unikaha iz Malage ima samo jednu pobedu manje od Madriđana, pa bi eventualni trijumf u okršaju sa „kraljevskim klubom“ mnogo značio izabranicima iskusnog trenera Aita Garsije.

Real ne igra onako dobro kako se od njega uvek očekuje, a još jedan poraz u takmičenju po grupama dodatno bi ga poremetio. U prilog treneru Etoreu Mesini ide povratak na teren oporavljenog argentinskog plejmejkera Pabla Priđonija, koji je „mozak“ tima.

Povezana vest:  adidas i NBA proširuju globalno partnerstvo sa pravima plasiranja sportske odeće u Evropi

Atinski Olimpijakos, prvi favorit za čelnu poziciiju u B grupi u kojoj se nalaze Unikaha i Real Madrid, dočekaće nemački Bamberg u Pireju sa željom da mu se „osveti“ za neplanirani poraz u prvom delu.

Najmanje pažnje u istoj grupi privućiće okršaj između italijanske Rome i belgijskog Šarlroa u „večnom gradu“.

Litvanski Žalgiris je u prošlom kolu doživeo opomenu od sprskog šampiona Partizana u Beogradu, sa kojim je sada izjednačen na tabeli A grupe, a sutra mu u Kaunas stiže lider Makabi iz Tel Aviva.

Povezana vest:  Bodiroga: Želimo da budemo domaćini EP

Očekuje se žestoka borba dva tima koja po pravilu igraju na veliki broj poena, a ukoliko pobedi „ponos Izraela“ završiće veliki deo posla u borbi za osvajanje prve pozicije u grupi.

U C grupi branilac trofeja Barselona veliki je favorit na domaćem terenu protiv sve boljeg francuskog Šolea. Kataloncima se za vikend u prvenstvu vratio najbolji igrač Huan Karlos Navaro, pa mnogi smatraju da tek slede ubedljive igre i pobede Barselone u svim takmičenjima.

Povezana vest:  Milojević: Ovakve utakmice donose iskustvo

Ljubljanska Olimpija dočekaće u dvorani „Stožice“ tim italijanskog Armanija, koga je već savladala u Milanu. Novim trijumfom „zmajčeki“ bi verovatno već obezbedili plasman u drugi krug, što bi za njih bio najveći uspeh nakon dugog niza loših sezona u elitnom takmičenju.