Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je večeras da je meč protiv FMP-a bio težak, da je njegova ekipa odigrala dobru odbranu i otkrio da je Stefan Janković dobro nakon pada u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

„FMP igra dobru, pametnu košarku. Mi smo igrali dobru odbranu, naša mana je da neki put posle izuzetno dobre odbrane nemamo strpljenja, trošimo neke lopte, žurimo. Ali, na tome ćemo raditi. Svakako je bolje da imaš dobru odbranu i da nešto kvariš u napadu, nego da nemaš dobru odbranu“, rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Raduljica propušta Evropsko prvenstvo zbog povrede

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u polufinalu u Nišu pobedili ekipu FMP-a sa 83:71

Košarkaš Partizana Stefan Janković je pao tokom meča i nije se vraćao u igru, a Trinkijeri je nakon meča rekao da je on dobro, da nema potres mozga.

Prema njegovim rečima Janković je bio na skeneru i još je u bolnici.

Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da su crno-beli očekivali tešku utakmicu i da je ona takva i bila.

„Kao i uvek, jedna jako fizički zahtevna utakmica. Kontrolisali smo je 40 minuta uz neke male padove. Utakmica polufinala svakako nosi veliki pritisak, srećan sam što smo izborili finale“, rekao je Veličković.

Povezana vest:  EVROLIGA, Košarkaši Barselone na završnom turniru Evrolige

On je rekao da Partizan sada ima 24 sata da se spremi za finalnu utakmicu.

„Ko god se bude plasirao u finale, mi ćemo se spremiti za utakmicu. Mi gledamo naš posao“, rekao je Veličković.

Trener košarkaša FMP-a Vladimir Jovanović naveo je da je ovo trenutni maksimim njegovog tima.

„Partizan je bio apsolutni favorit na ovom meču. Mi smo imali želju da udjemo u neizvesnu završnicu i da utakmicu učinimo dramatičnom. Nije nam pošlo za rukom ovog puta. Moramo što pre da zaboravimo ovo i da se okrenemo narednom protivniku i da pokušamo da se što bolje spremimo za izazove koje nas očekuju“, rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Božić: Teška utakmica, važna pobeda, kao i svaka naredna

Igrač FMP-a Stefan Pot rekao je da su se on i njegovi saigrači borili, dali svoj maksimum, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno za pobedu.

„Protiv ovakvog protivnika moraš da budeš fokusiran 40 minuta da bi pobedio, a mi smo pravili greške u nekim momentima“, izjavio je Pot.