Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Tomašević čestitao je Turgaju Demirelu na izboru za prvog čoveka FIBA Evropa i poručio je da će i u budućnosti nastaviti da se zalaže za pozitivne promene u košarci.

Demirel je danas u Minhenu ponovo je izabran za prvog čoveka FIBA Evrope i na toj funkciji ostaće do 2023. godine.

Jedan od kandidata u ovim izborima bio je Tomašević, koji nije dobio dovoljnu podršku delegata Generalne skupštine.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE NA ZLATIBORU, Crvena zvezda pobedom počela seriju pripremnih utakmica

„Tokom karijere sam naučio da su porazi, baš kao i pobede, sastavni deo sporta kojim se bavim i da treba iz obe situacije izvući ono dobro, pozitivno, i nastaviti dalje uzdignute glave. Tako i sada, želim da čestitam Turgaju Demirelu na reizboru za predsednika FIBA Evropa i da mu poželim sve najbolje tokom narednog mandata“, rekao je Tomašević za sajt KSS.

Povezana vest:  Kosovski savez postaje član FIBA

Tomašević se zahvalio svima koji su ga podržali tokom kampanje.

„Zahvalio bih se predsedniku KSS Predragu Daniloviću, mojim saradnicima i velikom broju ljudi koji su verovali u moj program. Nema mesta razočaranju, već samo optimizmu, jer je moja kandidatura bila samo početak i prvi korak ka promenama na bolje koje su neophodne zarad daljeg razvoja košarke. Nastaviću da se zalažem za razvoj košarke kako u Srbiji, tako i u Evropi“, rekao je on i dodao da želi da savezi u regionu podignu saradnju na viši nivo.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vejd propušta Ol star, menja ga Korver

„To moja misija od koje ne odstupam, bez na obzira na trenutnu funkciju ili poziciju. U narednom periodu ću se fokusirati na žensko Evropsko prvenstvo, čiji je Srbija domaćin, kao i na Svetsko prvenstvo za košarkaše u Kini, jer su ta takmičenja naš trenutni prioritet“, zaključio je Tomašević.