Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović najavio je još dva ili pojačanja ovog leta, na pozicijama plejmejkera i centra.

Zvezda je vratila Ognjena Kuzmića iz Real Madrida i Čarlsa Dženkinsa iz milanske Olimpije, kao i dovela Derika Brauna iz Efesa, a blizu je potpisa saradnje i sa doskorašnjim košarkašem Panatinaikosa Džejmsom Gistom.

„Sigurno će biti dva do tri pojačanja, 100 odsto na poziciji plejmejkera i centra. O imenima i nacionalnostima igrača ne bih ovom prilikom jer ih je više u opticaju“, rekao je Čović gostujući na televiziji Prva.

Povezana vest:  Žalgiris nadigrao Galatasaraj, Armani bolji od Nižnjeg

Osim dolazaka Crvena zvezda je produžila ugovore sa Bilijem Beronom, Brankom Lazićem, Filipom Čovićem, Muhamedom Fajeom, Stratosom Perperogluom i Borišom Simanićem.

„Pokušavamo da napravimo koktel tima za sledeću sezonu. Cilj je prevashodno bio zadržavanje igrača iz prethodne sezone, kao i dovođenje kvalitetnih pojačanja. Igrači kao što su Kuzmić i Dženkins su već bili u sistemu i sa te strane poznaju naš klub. Igrač kao što je Braun je neophodan Crvenoj zvezdi za takmičenje u Evroligi“, zaključio je Čović.

Povezana vest:  Nikolić: Pobeda protiv Spartaka ravna podvigu