Pobeda je imperativ za Crvenu zvezdu

 

trifunovic_predstavljanje (1)Trener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović rekao je danas da će njegova ekipa ići na pobedu protiv ljubljanske Olimpije, u utakmici 17. kola Jadranske lige. Košarkaši Zvezde sutra od 19.30 dočekuju Olimpiju, u utakmici 17. kola Jadranske lige. Obe ekipe su u prethodnom kolu doživele poraze, crveno beli protiv Zagreba (80:81), a Olimpija protiv Budućnosti (78:82).

-Pošto smo do sada doživeli tri poraza na svom terenu ne razmišljamo ni o čemu već o dobroj partiji i pobedi. Olimpija je evroligaš, najstabilniji klub sa ovih prostora poslednjih godina – rekao je Trifunović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Radonjić: Izuzetno sa zadovoljan svime što smo pokazali u Evroligi

-Oni su sa velikim ambicijama krenuli ove sezone u Evroligi, ali nisu ostvarili dobre rezultate i rastali se sa igračem Sanijem Bećirovićem. Zbog toga su se prebacili na Jadransku ligu i nakon poraza protiv Budućnosti dolaze u Beograd da naprave bodovnu zalihu i zadrže se na vrhu – smatra on.

Trifunović je rekao da će njegova ekipa na sutrašnjem meču pružiti maksimum.

-Nemamo pravo na kiks. Bez obzira na poraz u Zagrebu imamo stabilnost i konstantnost u radu, ali ne može sve da se ostvari preko noći. Moramo da naučimo da gubimo i da pobeđujemo. Vremena nemamo na pretek, pružićemo maksimum i mislim da će to biti dovoljno za pobedu – rekao je on.

Povezana vest:  Zvezda protiv Konstantina, Partizan na Vojvodinu u Kupu Radivoja Koraća

Nemanja Bjelica i Boris Bakić nisu trenirali sa ekipom zbog povreda, pa je njihov nastup na utakmici sa Olimpijom neizvestan.

-Bjelica je povredio zadnju ložu, videćemo da li će biti spreman. On je doživeo veliku transformaciju u karijeri, zaslužio je mesto u A selekciji. Veoma je kvalitetan igrač i ima veliki potencijal, može da pokrije sve pozicije u timu. Nije ušao u pravi ritam i mora mnogo da radi, a rezultati će doći. Najveća odgovornost je na njemu samom – rekao je on.

Povezana vest:  Vujošević: Publika je imala razloga da dođe na utakmicu

-Svi moraju da imaju strpljenja. Zvezda ne može da žrtvuje godinu razigravajući mlađe igrače. Imamo imperativ pobede u svakoj utakmici. Napornim radom na treningu se zaslužuje mesto na terenu – poručio je trener Zvezde.

Zvezda je sa sedam pobeda i devet poraza osma na tabeli regionalne lige, dok Olimpija sa 10 pobeda i šest poraza zauzima treće mesto.