jan_veseli_partizan_aseko_zakucavanjeEVROLIGA

Težak poraz Partizana na startu TOP 16 faze

 

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Madridu od ekipe Reala sa 58:78 (18:17, 9:26, 15:13, 18:20) u prvom kolu Grupe G TOP 16 faze Evrolige.

Jan Veseli je postigao 13 poena za Partizan, a Nejtan Džavai i Kurtis Džerels su dodali po 12.

Serhio Ljulj je ubacio 21 poen za Real, koji je meč prelomio odličnom drugom četvrtinom. Klej Taker je pomogao sa 18 koševa.

Novica Veličković se pre početka meča srdačno pozdravio sa bivšim saigračima iz Partizana, a potom im je ubacio tri poena, a bio je i najbolji skakač Reala, pošto je pod košem uhvatio 12 lopti.

Povezana vest:  Mega upisala prvu pobedu, drugi poraz Partizana

Crno-beli su ravnopravan protivnik Realu bili samo u prvoj četvrtini koju su rešili u svoju korist sa 18:17 uprkos manjim problemima u napadu koje bi možda rešio Miloš Vujanić da se na poslednjem meču pred povratak u Partizan nije teško povredio.

Odbrana je funkcionisala, ali je srpski šampion u prvih pet minuta postigao samo tri poena i to trojkom Petra Božića u trenucima kada je isticao napad.

Povezana vest:  Bivši košarkaš Nikola Bulatović izručen Crnoj Gori

Ulazak Džerelsa ubrzao je igru Partizana, koji je preuzeo vođstvo, dok je Real rezultatski održavao Serhijo Ljulj, strelac osam poena u prvoj četvrtini.

Koš Vladimira Lučića beogradskom timu je početkom druge deonice doneo vođstvo od 20:17, ali je tada proradio napad Reala, a serija Madriđana 8:0 najavila je konačan ishod meča.

Napad Partizana potpuno je stao, prave organizacije nije bilo, pa se sve svodilo na individualne akcije. Crno-beli su zadržali prednost u skoku, ali uz loš šut i neizgrađene napade nisu mogli da pariraju Realu, koji je do poluvremena izgradio ubedljivu prednost, u pojedinim trenucima i od 16 poena razlike.

Povezana vest:  Mijatović produžio ugovor sa Kragujevčanima

Nastavak meča doneo je mirniju igru u kojoj je Real rutinski čuvao vođstvo.

Partizan je pripretio smanjivši zaostatak na tek 37:50, ali je Real lako odbio taj napad, pa crno-beli nisu uspeli da obraduju oko 30 glasnih navijača sa klupskim obeležjima.

PHOTO: ataimages.rs