euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Barselona gostuje u Ljubljani, Valensija u Istanbulu

 

Najzanimljiviji od svih sutrašnjih mečeva drugog kola Top 16 košarkaške Evrolige igraju se u Ljubljani i Istanbulu, gde slovenačkoj Olimpiji i turskom Fenerbahčeu gostuju španski klubovi Barselona i Valensija.

Olimpija je na startu takmičenja u dramatičnoj završnici pobedila italijansku Romu na gostovanju. Time je dokazala da se ambicije najtrofejnijeg slovenačkog kluba ne završavaju plasmanom u drugu fazu, već da žele da sezonu klupskog preporoda obeleže još boljim rezulatatima.

Povezana vest:  Maljković: Teže nije moglo

Barselona je u prvom kolu pobedila izraelski Makabi iz Tel Aviva na domaćem terenu, a tokom i nakon tog meča trener gostiju David Blat i njegovi izabranici imali su puno prigovora na suđenje.

Katalonci će, bez obzira na kvalitet „zmajčeka“ i podršku sa tribina prepune dvorane „Stožice“, biti veliki favoriti u sutrašnjem okršaju.

U istoj F grupi „ponos Izraela“ dočekaće u Tel Avivu ekipu Rome, koja se jedva domogla Top 16 faze. Sam početak drugog kruga i podbačaj u susretu sa Olimpijom pokazuje da će Rimljani jako teško uspeti da se nađu u kombinacijama za plasman u četvrtfinale.

Povezana vest:  Radonjić: Draga pobeda; Džikić: Svidja mi se što smo se vratili u meč

U E grupi grčki Panatinaikos je apsolutni favorit u meču sa špasnkom Unikahom, koja i nakon promene trenera nije načinila pomak nabolje. „Zeleni“ su u prvom kolu razbili Lijetuvos Ritas u Vilnjusu sa čak 21 poenom razlike, pa bi sve sem pobede u „Marusiju“ predstavljalo senzaciju.

Fenerbahče je napravio veliki korak ka plasmanu među osam najboljih u Evropi iznenađujućim trijumfom u Atini protiv Olimpijakosa, a priliku za osvajanje nova dva boda košarkaši popularnog turskog kluba imaće već sutra, kada u Istanbul stiže vrlo dobra Valensija.

Povezana vest:  U finalu memorijala mladi timovi Partizana i Olimpije

Učenici srpskog trenera Svetislava Pešića nisu imali puno problema u Valensiji protiv litvanskog Žlalgirisa, ali mnoog teži zadatak očekuje ih u dvorani „Sinan Erdem“.