euroleague_basketball_logoEVROLIGA

U Madridu gostuje Efes, u Vitoriji Panatinaikos

 

Košarkaši madridskog Reala ugostiće sutra ekipu turskog Efes Pilsena u utakmici trećeg kola Top 16 faze Evrolige, dok će Kaha Laboral biti domaćin grčkom Panatinaikosu.

Real i Efes Pilsen u prvoj fazi nisu bili među najboljima, ali su se dokopali plasmana među 16 najboljih timova na „Starom kontinentu“. Čini se da su ta dva veoma kvalitetna tima čuvala snagu za mnogo važnije okršaje u drugoj fazi, u kojoj su odlično startovali.

„Kraljevski klub“ i „pivari“ iz Istanbula u prva dva kola bili su bolji od italijanskog Montepaskija i srpskog šampiona Partizana, pa će pobednik večerašnjeg meča izbiti na čelo tabele G grupe.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami pobedio i u Bostonu

Uloga favorita pripada Realu, pošto su Madriđani u dosadašnjem toku Evolige neporaženi na domaćem terenu, dok je turski predstavnik prvi tirjumf na strani ostvario tek prošle sedmice pobedivši ekipu Partizana u Beogradu.

U istoj grupi Partizan će u Beogradskoj areni dočekati ekipu Montepaskija, a poraženi tim iz tog meča svešće svoje šanse za prolazak u četvrtifnale na minimum.

U E grupi Kaha Laboral, koja još nije ustalila formu, dočekuje odličnu ekipu Panatinaikosa. Izabranici crnogorskog trenera Duška Ivanovića najpre su slavili na gostovanju u Malagi protiv Unikahe, a zatim je usledio „šok“ pošto je bodove iz Baskije odneo Lijetuvos Ritas.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde izgubili od Bamberga u Areni

Atinjani nemaju takve probleme, s obzirom da su u prva dva kola zabeležili ubedljive pobede sa prosečnom razlikom od 23,5 poena po meču! Ukoliko pobede u Vitoriji „zeleni“ će odraditi najveći deo posla oko osvajanja čelne poziicje u grupi.

Mnogo manje „vatre“ očekuje se u duelu između Lijetuvos Ritasa i „posrnule“ Unikahe u Malagi. Litvanci su priredili senzaciju pobedom nad Kahom Laboral, a eventualni trijumf protiv još jednog kluba iz Španije značio bi za izabranike Aleksandra Trifunovića veliki korak napred ka četvrtfinalu.

Unikaha je, uz moskovski CSKA, verovatno najveće razočarenje dosadašnjeg toka Evrolige. Andalužani nemaju izbora pošto sutra moraju da pobede ako žele da poprave utisak.

Povezana vest:  Reebok sklopio ugovor sa košarkaškom zvezdom Džonom Volom

Barselona, koja je na početku druge faze uhvatila zalet, ne bi trebalo da ima većih problema u utakmici sa italijanskom Romom na domaćem terenu. Rimljani su svoj cilj za ovu sezonu ispunili ulaskom u Top 16 i za njih će svaka pobeda u ovoj fazi takmičenja predstavljati veliki uspeh.

U istoj, F grupi izraelski Makabi iz Tel Aviva pokušaće da odbrani nepobedivost na domaćem terenu protiv jako dobre slovenačke Olimpije. „Zmajčeki“ se nalaze u odličnoj formi, a za vikend su u regionalnoj NLB ligi deklasirali vršački Hemofarm sa čak 42 poena razlike!