KUP_TROFEJ_PARTIZAN_SLAVLJE_4

KUP RADIVOJA KORAĆA 2011

U Partizanu presrećni, u FMP-u uzdržani

Igrači Partizana rekli su večeras da im mnogo znači novi trofej u košarkaškom Kupu Radivoja Koraća, a trener Vlade Jovanović istakao je da mu je prvi samostalno osvojeni klupski trofej draži, ali ne mnogo od onih koje je osvajao dok je bio pomoćnik Dušku Vujoševiću.

-Mnogo trofeja sam osvojio u Duletovom stručnom štabu. Ne mogu da kažem da mi ovaj nije draži od tih, jeste, ali ne mnogo – rekao je Jovanović novinarima posle pobede njegovog tima nad FMP-om od 77:73 u finalu igranom u Železniku.

-Svaki koji sam osvojio sa Duletom bio je proizvod ogromnog rada. Ovaj jeste draži zato što je veća odgovornost na meni. U svakom trofeju sam uživao istinski, a normalno je da ovaj ima specifičnu draž. Drago mi je što je nastavljen niz i što to nije prekinuto – rekao je Jovanović.

Partizan je gubio skoro sve vreme večerašnje utakmice, a prvi put je posle početnih 2:0 poveo u 34. minutu.

-Utakmica je bila jako teška. Ceo turnir je bio jako težak… FMP je igrao rasterećeno, pošto nisu bili favoriti, a igrali su jako dobro. Mi smo došli iz žestokog ritma, ovo nam je bila 14. ili 15. Utakmica za 35 dana, bez pravog treninga i znao sam da nećemo dobro izgledati na parketu – kazao je 37-godišnji trener.

Povezana vest:  Jadranska liga odbila predlog KSS o pomeranju termina

-FMP igra jako agresivno. Prvu četvrtinu smo prepustili protivniku, kao i ne znam koji put ove sezone, a u drugoj nam je igra bila neformulisana. U drugom poluvremenu smo se trgli i došli do

Rezultata – rekao je Jovanović.

Jedan od junaka večeri bio je Jan Veseli, koji je do poslednja dva minuta postigao tri poena, a onda je postigao ključni koš, a zatim i dva penala.

-Ma nisam ja odlučio ništa. To je timski rad do samog kraja, a samo se otvorilo meni na kraju. Mnogo smo se mučili i potrošili, ali smo pobedili i to je važno – kazao je Veseli odmah posle meča.

Jedan od junaka završnice bio je i Dušan Kecman, koji je imao malo problema da se seti koji mu je ovo trofej po redu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend otpustio trenera Majka Brauna

-Ovo je nam je četvrti uzastopni kup, a moj… mislim 11. Ma, sjajan je osećaj, jako mi je drago. Svaki osvojeni trofej mnogo znači, zbog toga igramo. Nikad nije bilo teže, izjednačene su ekipe, ali smo uspeli – rekao je Kecman.

Kapiten Petar Božić dobio je četiri lične greške u prvom poluvremenu, od čega je jedna bila tehnička, što nije uobičajeno za njega.

-Otpisujem sve što se dešavalo na parketu, stvarno. Poslednji utisak je najjači, a ovaj utisak je radost zbog pobede – rekao je promuklim glasom novinarima Božić.

Trener FMP-a Boško Đokić i kapiten Filip Čović bili su uzdržani i nisu želeli da komentarišu tok meča.

-Čestitam igračima i stručnom štabu Partizana na zasluženom trofeju. Pogotovo mi je drago zbog Vlada Jovanovića, on je to zaslužio. Neću da pričam o toku utakmice, mislim da na to imam

Pravo – rekao je Đokić.

Novinari su pitali trenera da prokomentariše suđenje, jer deluje kao da „visi u vazduhu“ da time nije zadovoljan.

Povezana vest:  Partizan: Karte za derbi se neće prodavati

-Svašta može da visi u vazduhu, a ja ne komentarišem suđenje. Možda mi se nekad otelo za ovih 15 godina, ali jako retko. Mi ćemo večeras mirno spavati, nama je čista savest – rekao je Đokić.

Na novinarsko pitanje kome neće biti čista savest, Đokić je pojasnio da nije na to mislio.

-Rekao sam ‘svima’, nisam rekao samo nama. Ne bih voleo ni slučajno da se ovo u sledećih par dana pretvori u nešto protiv Partizana.

Zaslužili su pobedu, ne želim nijednom mrljom da se omalovaži rad Vlada i njegovih momaka, to nije moj manir. To što ne želim da komentarišsem je moje pravo – kazao je trener FMP-a.

Čović je takođe čestitao Partizanu na pobedi, ali i svojim saigračima i stručnom štabu, ocenvši da se ekipa dobro borila.

Na novinarsko pitanje da li oseća kao da je njegova ekipa zaslužila trofej, plejmejker FMP-a odgovorio je: – Ja to ne osećam, ja to znam.