vlade_jovanovic_par_pro

EVROLIGA, TOP 16

Partizan ne zanima matematika, želi da odigra što bolje

 

Partizanu je ostala samo mala teorijska šansa da se plasira u četvrtfinale košarkaške Evrolige, ali trener i kapiten ekipe rekli su danas da ih ne zanimaju matematičke kombinacije, već da žele da odigraju dobro. Partizan u sredu gostuje Montepaskiju u Sijeni, ekipi koja je pobedila u Beogradu i koja je jedan od favorita za četvrtfinale. Uprkos tome što je ekipa izgubila sve utakmice prva tri kola, kapiten tima Petar Božić rekao je da ekipa ima motiva.

Povezana vest:  EVROLIGA, I Lijetuvos Ritas u TOP 16 fazi

-Bez obzira što su nas pobedili u prvoj utakmici i što su favoriti, mi nemamo alibi. Ne idemo u Sijenu bez želje. Idemo da se borimo  imamo ogromno verovanje da možemo da prođemo dalje – rekao je Božić novinarima u Beogradu.

Trener Vlade Jovanović kazao je da nije trener koji se „bavi kalkulacijama“ i da je cilj njegovog tima da u poslednja tri meča (posle Sijene, Real Madrid u Beogradu i Efes Pilsen u Istanbulu) odigra najbolje što može.

Ekipa je podstrek za to dobila i u nedelju, kada je u Beogradu odbranila trofej u Kupu Radivoja Koraća.

Povezana vest:  Ivanovićeva lako pobedila Bušar

-Potrudićemo se da osvajanje kupa iskoristimo da se podignemo i da popravimo bledo izdanje iz Beograda. U prvoj utakmici smo odigrali loše. Pokušaćemo ove tri utakmice da odigramo kvalitetno, bez obzira na druge rezultate. Probaćemo da pružimo maksimalno dobre partije – rekao je Jovanović.

Trener Partizana kazao je i da je tim imao malo vremena da se spremi za meč, i da će tek danas početi da analizira Montepaski. Timu će to biti četvrta utakmica za sedam dana.

Povezana vest:  Marbo Product produžio partnerstvo sa Košarkaškim savezom Srbije

Jovanović je rekao i da ekipa treba da bude „mentalno jača“ za utakmicu u Sijeni.

-Psihološka priprema je samo mali deo pripreme. Rekao sam i pre da ćemo odigrati 13 utakmica za 35 dana. Neko će reći da je to dovoljno, ali kada se uzmu u obzir putovanja, stvarno je malo vremena za pravu pripremu. Čvrsto verujem u igrače i nadam se da će više da deluju kao tim – rekao je Jovanović.

Utakmica sa Montepaskijem igra se u sredu u 20.45.