gist_partizan_prokom_ev (4)

EVROLIGA

Jovanović: Partizan loše počinje utakmice

 

Partizan ove sezone beleži uspehe koje su navijači očekivali, iako ne igra stalno kako bi želeo, a trener Vlade Jovanović rekao je danas da je svestan najveće boljke njegovih košarkaša – loše odigranog početka utakmice, ali i da veruje da će se to promeniti.

Crno-beli gostuju sutra u Sijeni, ekipi koja je pobedila u Beogradu u prvom meču druge faze Evrolige i koja je poznata po agresivnoj odbrani i presingu, stvarima koje vidno smetaju šampionu Srbije.

-Ni protiv presinga ne može da odigra samo jedan igrač, ali istina je da neke situacije može da reši košarkaš sa dobrom kontrolom lopte – kazao je Jovanović novinarima na beogradskom aerodromu pred polazak u Sijenu.

Povezana vest:  Srbija u pripremnoj utakmici pobedila Letoniju sa 94:85

-Ima nekoliko stvari zbog kojih se to dešava, možemo i da pravimo analizu. Nama je igrač na najvažnijoj poziciji došao u novembru, tako da je tri meseca sa nama. Ako se gleda kao na pripremama, nama je sada oktobar. U prethodnim sezonama imali smo iskusne plejmejkere – rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, igrač na najvažnijoj poziciji je Kurtis Džerels koji nije pružao partije kakve su se od njega očekivale, ali se sada oslobodio i počeo da igra na očekivanom nivou.

-Bolje igra, dobro je odigrao u kupu, davao je i poene. Vidno se oslobodio. Ni ja možda nisam bio svestan koliko je teško igračima koji u Evropu dođu direktno iz Amerike i koliko znači evropsko iskustvo. Čak i kao Bo (Lester Mekejleb), koji je došao iz 13. Tima turske lige. Drugačiji je način života, treniranja, igranja utakmica, a tek shvatanja košarke… – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  EVROLIGA TOP 16, Partizan pobedio na oproštaju od Evrolige

On je dodao da niko ne kaže da bi bilo drugačije da je ekipa bila kompletna od početka priprema.

-Nemam zamerke igračima. Niko ne greši namerno, svi su dobri momci. Videlo se u polufinalu i ovim starijim iskusnijim igračima koliko to znači i znam da će sutra svi želeti da odigraju dobro – rekao je

Jovanović.

Partizanu će meč u Sijeni biti četvrti za nedelju dana, a 13. U poslednjih 35 dana. Igrači su prihvatili umor kao sastavni deo rada. Centar Raško Katić rekao je da ne sumnja da će energija igrača biti na potrebnom nivou.

Povezana vest:  Nikitović želi pobedu protiv Metalca

-Ne postavlja se pitanje energije uopšte. Imali smo dan odmora, a juče smo trenirali. Radili smo vežbe za opuštanje i mislim da smo spremni. U Sijenu svakako ne idemo da se predamo… Što se tiče lošeg početka utakmice, pa sigurno postoji razlog, ali ne mislim da je to umor. To je više pitanje ritma – rekao je Katić.

Krilni centar Džejms Gist rekao je da gledaoci mogu da očekuju bolji nastup nego u Beogradu.

-Hoćemo da odigramo bolje nego u Beogradu, gde smo mnogo grešili. Moramo da održimo prisebnost. Jeste mnogo utakmica, postoji i umor, ali pobeda leči sve – rekao je Gist.