18. KOLO NLB LIGE

Nova pobeda FMP

FMP – Helios 81:65 (27:17, 17:20, 20:7, 17:21)

FMP MIROSLAV RADULJICAFMP je savladao Helios i verovatno napravio odlučujući korak na putu ka izlasku iz opasne zone. Zahvaljujući odličnom početku meča i drugog poluvremena momci iz Železnika su stigli do veoma važne pobede.

Panteri su od samog starta silovito napali sa željom da Heliosu odmah daju do znanja da nema čemu da se nada na parketu u Železniku. Posle četiri minuta igre Panteri su poveli sa 17:2, dešavanja na parketu su podsećala na igru mačke i miša. Domaćin je dominirao u svim elementima, agresivnom igrom zatvorio je sve prilaze košu, postigao dosta lakih poena i krupnim koracima grabio ka trijumfu. Gosti iz Domžala su bili nemoćni, sredinom prvog perioda već su bili zaleđeni na minus 16 (5:21).

Povezana vest:  EP 2015, Italija nadigrala Island, pobeda Slovenije

Preko Paravinje i Zalokara, Helios je pokazao znake života i ubrzo zaostatak smanji na minus 10 (14:24). Usledio je dug period izjednačene igre koji su obeležili mnogobrojni propusti ne obe strane. To se posebno odnosi na početak drugog perioda u kome su rivali srljali iz greške u grešku. Helios je prvi ušao u željeni ritam, trojkom Bajramlića u 14. minutu zaostatak je smanjio na sedam poena (24:31). Vlade Đurović je tražio minut odmora, usledile su trojke Lazića i Jermića. Ali, gosti su držali korak, najviše zahvaljujući Bajrlamiću. Sve do samog finiša druge četvrtine prednost domaćina se kretala oko deset poena. Tada je Močnik pogodio trojku, ispratio ga je Paravinja i zaliha FMP-a je bila prepolovljena 40:35. Zanimljivo je istaći da su domaći košarkaši u prvom poluvremenu uputili 23 šuta sa linije slobodnih bacanja.

Povezana vest:  Kreativni tim ponovo kreira (VIDEO)

Uvodni minuti drugog poluvremena su predstavljalo kopiju početka utakmice. Panteri su držali sve konce igre i serijom 10:2 se odlepili na plus 15 (54:39). Domaćin je nastavio u istom ritmu i krajem treće četvrtine, posle trojke Stamenkovića, stigao na plus 22 (64:42). Pitanje pobednika već tada je bilo rešeno, ostala je jedino enigma sa kojom će razlikom FMP slaviti.

Helios se naravno nije predao, kaznio je malo opuštanje u redovima rivala, uzvratio serijom (12:3) i u 34. minutu prišao na 54:67. Ali, usledile su dve vezane trojke Jeremića koje su trgle Pantere i definitivno matirale Helios.

Rade Trifunović, šef struke Heliosa: FMP je utakmicu dobio u prvih pet minuta kada je poveo 16 razlike. Posle smo potrošili mnogo energije da se vratimo u igru. To i nedostatak igrača u rotaciji se odrazilo na našu igru u trećem periodu.

Povezana vest:  Obradović: Produžiću ugovor sa Fenerbahčeom

Vlade Đurović, trener FMP-a: I drugi put u sezoni smo pobedili Helios. To je sada jedina ekipa sa kojom imamo 2-0 u međusobnom skoru. Odmakli smo se od njih i od začelja. Mislim da smo ovom pobedom brige oko opstanka prebrinuli. Ali, siguran sam da ćemo ostvariti još više pobede, jer su one potrebne zbog koeficijenta. Meč smo dobili zahvaljujući dobroj odbrani, posebno Branka Lazić koji je zaustavio Snowa. Zato bih samo njega i apostrofirao. Nisam zadovoljan šutem. U prethodne dve utakmice, protiv Cibone i Zagreba, smo bolje šutirali. To moramo da popravimo.