nba_novi_logo

NBA ALL-STAR VIKEND 2011

Pobeda Rookiesa na krilima Cousinsa

NBA All-Star vikend u Los Anđelesu započeo je tradicionalno utakmicom košarkaša Rookiesa i Sophomoresa. Na parketu Staples Centera slavili su Rookiesi 148-140.

U revijalnoj utakmici punoj zakucavanja i atraktivnih poteza košarkaši kojima je aktuelna sezona debitantska u najjačoj košarkaškoj ligi sveta nadigrali su godinu dana iskusnije rivale nošeni na krilima DeMarkusa Kusinsa i Džona Vala.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vilijams pre sirene za trijumf Dalasa, novi rekord Voriorsa

Tako je Kusins, centar Sakramenta, upisao 33 koša i 14 skokova, dok je Val, playmaker Vošingtona, s 12 koševa i rekordom od 22 asistencije zaslužio nagradu najkorisnijeg igrača susreta (MVP).

Još uoči utakmice Val je Kusinsu najavio da namerava da sruši rekord po broju ostvarenih asistencija za Rookiese koji je držao Kris Pol iz 2007. godine, kada je 17 puta uspešno dodao za koš.

Povezana vest:  Galata pobedila Darušafaku, CSKA bolji od Žalgirisa

-Pokušavali smo da radino zajedno. On je želeo da sruši rekord po broju asistencija, a ja sam želeo biti MVP – objasnio je Kusins, koji je s 33 postignuta koša izjednačio četvrti najbolji učinak u istoriji Rookiesa, onaj LeBrona Džejmsa iz 2004. godine.

Ipak, najveće uzdahe publike izmamio je očekivano krilni centar LA Klipersa Blejk Grifin, čiji je svaki dodir s loptom praćen ovacijama. Grifin, koji je susret okončao s 14 koševa, autor je i najatraktivnijeg poteza večeri, kada je sjajno zakucao nakon lepog dodavanja Vala od parketa.

Povezana vest:  Đorđević: Letonija rival za respekt

Kažimo de je u redovima Sophomoresa najefikasniji bio šuter Oklahoma Sitija Džejms Harden s 30 koševa, dok je centar San Antonija DeJuan Blair završio susret s s 28 koševa i 15 skokova.