euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Uprava Evrolige procenjuje zahtev Makabija

 

Uprava košarkaške Evrolige saopštila je danas da „procenjuje situaciju“ povodom zahteva Makabija da se, ukoliko se izraelski klub plasira u finale završnog turnira u Barseloni, početak utakmice pomeri zbog velikog nacionalnog praznika.

Završni turnir Evrolige održaće se od 6. do 8. maja u Barseloni. Makabi će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Real Madrid – Valensija, a u drugom polufinalu sastaju se Panatinaikos i Sijena. Čelnici Makabija zatražili su od Evrolige da se, ukoliko se taj klub plasira u finale „fajnal fora“, utakmica odigra u toku dana, a ne uveče, pošto se 8. maja u Izraelu obeležava praznik Dan sećanja na poginule borce. U suprotnom, Makabi neće učestvovati na završnom turniru.

Povezana vest:  Džordan tužio kinesku kompaniju

Evroliga je u današnjem saopštenju navela da je primila dokumentaciju u kojoj se ističe zabrinutost Makabija zbog termina odigravanja finalne utakmice 8. maja. Klubovima je prema izraelskom zakonu zabranjeno da tog dana učestvuju u sportskim takmičenjima.

-Evroliga procenjuje situaciju i moguće posledice po organizatore, klubove, sponzore, nosioce televizijskih prava i navijače. Procenićemo situaciju kako bismo do kraja nedelje doneli odluku imajući u vidu proirotet takmičenja i dobrobit klubova – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Košarkaši Crvene zvezde poraženi u Skoplju