Nikola_Blagojevic_na_putu_do_polufinala_sivamajica

RED BULL KING OF THE ROCK

Predrag Vučković pobednik turnira u Kragujevcu

Predrag Vučković pobednik je drugog kvalifikacionog turnira Red Bull King of the Rock održanog na terenu „Koš“ u Kragujevcu. Nakon turnira u Kragujevcu i Nišu poznata su 24 učesnika finalnog turnira koji će se održati u Beogradu 29. maja na terenima KK Partizan na Kalemegdanu. Sledeće kvalifikacije održaće se 15. maja u Čačku na terenu Žele sa početkom u 12 časova.

Na terenu „Koš“ održan je drugi po redu kvalifikacioni turnir Red Bull King of the Rock. Na samom početku turnira, od 64 igrača, istakli su se Nikola Blagojević (30), Predrag Vučković (17) i Filip Lalović (25)  koji su odličnim partijama stigli do polufinala.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA-JUGOSLAVIJA,1970 , Rezultati Jugoslavije na SP u Ljubljani

U polufinalnim utakmicama sastali su se Nikola Blagojević (30) i Predrag Vučković (17), dok su se u drugom polufinalu sastali Filip Lalović (25) i Vladimir Turanjanin (23).

U susretu mladosti i iskustva, ulaz u finale izborio je Predrag Vučković pobedom od 9:6. Filip Lalović je u veoma neizvesnoj polufinalnoj utakmici punoj preokreta došao do finala pobedom od 15:14.

Finalne Red Bull King of the Rock-a bolje je otvorio Lalović i nakon prvog minuta imao je vođstvo od 4:2. Nakon prvog minuta, serijom od 5:0, mladi Vučković je preokrenuo rezultat i povedo sa 9:4. Lalović je kao i u polufinalnoj utakmici uspeo da nadoknadi minus i vrati se u igru. Na 2:05 do kraja utakmice rezultat je bio izjednačen 11:11. Ipak, Vučković nije dozvolio da Lalović preokrene rezultat i šutom za tri poena došao je u vođstvo od 14:11. U poslednjih 25 sekundi, Lalović je uspeo da iskoristi dva slobodna bacanja, ali je ubrzo zatim Vučković odličnim ulazom došao do prednosti od tri poena i krajnjeg rezultata od 16:13.

Povezana vest:  NBA VESTI, Kobi Brajant šesti u istoriji NBA lige

Pobednik turnira Predrag Vučković nakon finalne utakmice je izjavio: „Prvo bih želeo da pohvalim organizaciju turnira koja je bila na vrhunskom nivou! Prijavio sam se da proverim da li mogu da izdržim tempo sa starijim igračima u igri 1 na 1. Na kraju, mislim da me je pored znanja poslužila i sreća da pobedim.“ Na pitanje šta očekuje od finalnog turnira u Beogradu Vučković je samouvereno odgovorio: „Idem do kraja!“.

Povezana vest:  Zvezda nadigrala Zadar u Železniku

Pored finalisita, za turniru u Beogradu kvalifikovali su se: Nikola Blagojević, Vladimir Turanjanin, Đorđe Milosavljević, Ivan Nedeljković, Nenad Despotović, Nikola Vasojević, Lazar Slavković, Branislav Mikić, Dušan Vukotić i Dimitrije Stonižić.

Nakon drugog kvalifikacionog turnira poznata su 24 učesnika finalnog Red Bull King of the Rock turnira koji će održati u Beogradu 29. maja na terenima KK Partizan na Kalemegdanu.

Pre finalnog turnira održaće se još tri kvalifikaciona turnira u Čačku 15. maja, Novom Sadu 21. maja i Beogradu 28. maja.

{vsig}RED_BULL_KG{/vsig}