lopta_u_kosu

Drašković i Mićević nova pojačanja Metalca

 

Valjevski prvoligaš Metalac je na korak od novih pojačanja: krilnog centra Danila Draškovića i krila Nikole Mićevića. Prema saznanjima agencije Beta iz krugova bliskih valjevskim košarkašima, Drašković (25, 207) je prvi „pik“ za zamenu univerzitetskog reprezentativca Stefana Birčevića, koji je otišao u Radnički iz Kragujevca.

Drašković je rođen u Bijelom Polju, igrao je u Kragujevcu, a poslednju sezonu proveo u Poljskoj. Kapiten užičke Slobode Nikola Mićević bio je dogovorio ostanak u rodnom gradu, tim pre što očekuje prinovu u porodici. Iznenada, međutim, mladi trener užičkog prvoligaša Miloš Obrenović (24) odlučio je da mu otkaže saradnju.

Povezana vest:  Radonjić: Ispunjen cilj

Mićević je već igrao u Metalcu, kada je tu ekipu vodio Vlade Đurović, a potom je po godinu dana proveo u čačanskom Borcu i Slobodi. On će na krilnoj poziciji zameniti zemljaka Marka Ljubojevića, koji želi da karijeru nastavi u inostranstvu.

Povratnici u Metalac su još bek Stefan Atanacković i centar Aleksandar Tanasković, koji su kao Valjevci karijeru počeli u matičnom klubu. Atanacković će zameniti „pleja“ Marka Ljubičića, koji će sada igrati u Grčkoj.

Povezana vest:  NLB LIGA, Partizan slavio u večitom derbiju

Metalac je seriju od 15 prijateljskih utakmica počeo pobedom na Crnokosom u Kosjeriću. U subotu pre podne na programu su kontrolni mečevi sa Crnokosom i Železničarem iz Inđije. Potom slede turniri u Prokuplju i Kraljevu, kao i dva meča sa Kragujevčanima, dok je u izgledu i turneja u Sloveniji.

Metalac ove sezone ima ambicije da „napadne“ Jadransku ligu, a u protekle tri sezone bio je stalni učesnik Superlige Srbije.

Povezana vest:  Porazi Metalca i Mega Vizure