UNIV 2011

ŠENŽEN, 26. LETNJA UNIVERZIJADA

Srbija pobedila Nemačku i izborila polufinale

Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale 26. Letnje Univerzijade koje se održava u kineskom Šenženu. Izabranici selektora Luke Pavićevića savladali su ubedljivo u četvrtfinalnom duelu selekciju Nemačke posle odlične igre u drugom poluvremenu: Srbija – Nemačka 77:55 (12:20, 23:13, 22:10, 20:12). Srpski akdemci u nedelju od 9:00 časova igraće u polufinalu protiv selekcije Rusije i pokušati da se plasiraju u finale, gde bi branili zlatnu medalju osvojenu u Beogradu 2009. godine,

Borbena i disciplinovana reprezentacija Nemačke mnogo je bolje počela polufinalni dvoboj. Dominirali su u skoku, iskoristili greške i promašaje našeg tima, tako da su posle prve četvrtine stekli prednost od osam poena. Međutim, od tog trenutka na parketu je postojao samo jedan tim – Srbija.

Povezana vest:  Zvezda godinu otvara sa Bajernom; Šakota: Uvek na pobedu

Ekipa selektora Pavićevića, uspostavila je željeni ritam igre, znatno je pojačana odbrana, a konačno je proradio i šut. Raspoloženi kapiten  Dragović i Mladen Jeremić pogodili su nekoliko trojki tako da je već do završetka prvog poluvremena rezultat bio u našu korist- 35:33.

Sve dileme oko pitanja pobednika meča i učesnika polufinala rešene su već u trećem periodu susreta. Reprezentacija Srbija uspostavila je ravnotežu u skok igri, ostvarila dosta kontranapada i stigla do dvocifrene prednosti (57:43). Rutinskom igrom, kapiten Dragović i ostali naši reprezentativci rutisnki su priveli meča kraju, ostvarili veliki trijumf i najavili da se neće lako odreći šampionske titule koju brane sa Univerzijade iz Beograda 2009. godine.

Povezana vest:  Mršić: Zvezda je u naletu, ali moramo da pobedimo

– Važnost meča je uticala na naše reprezentativce da počnu meč nešto nervoznije nego obično. Nemci su imali prednost u skok igri, bolje šutirali i stekli prednost u ranoj fazi utakmice. Međutim, brzo smo se konsolidovali, popravili igru i u potpunosti kontrolisali sva dešavanja na parketu. U drugom poluvremenu smo bili dosta sigurni, odigrali pametno i bez većih problema priveli meč kraju. Očekuje nas u polufinalu duel sa selekcijom Rusije, koju dobro poznajemo, jer smo u pripremnom periodu odigrali dve prijateljske utakmice- zaključio je selektor Univerzitetske selekcije Srbije, Luka Pavićević.

Povezana vest:  Duško Vujošević: Protiv mene se vodi kampanja

POLUFINALE:

SRBIJA – Rusija (nedelja 9:00)

Litvanija – Kanada

REZULTATI ČETVRTFINALA:

SRBIJA- Nemačka 77:55

Kanada – Rumunija 71:58

SAD- Litavija 74:76

Rusija – Finska 74:39

SRBIJA: Ljubičić 3 (6sk,3as), Birčević 7, Štimac 3, Dragović 20 (4 sk, 5-8 za 3p), Bunić 2 (4sk), Lešić, Dimić 11 (4sk), Cvetinović 2, Lučić 15 (3sk), Živanović, Drča (5as), Jeremić 14 (3sk,3as).

NEMAČKA: Hajren 2, Doret 3, Spoler 3, Simon 8, Pada 6, Fasler 10, Fajser 4, Liska 12, Smit 3, Buhalofarc 4.