_BTS0222

Zvezda nadigrala Slogu

 

Crveno-beli nastavili su pobedonosni niz u pripremnom periodu. Košarkaši Crvene zvezde upisali su i sedmu uzastopnu pobedu. Ovog puta, u polufinalu turnira u Kraljevu bili su bolji od Sloge 78:68. Kraljevčani su pružili veoma snažan otpor, tridesetak minuta su bili ravnopravan protivnik. Ali, u poslednjoj deonici došao je do izražaja kvalitet Zvezde, duža klupa i bolja fizička pripremlljenost.

Povezana vest:  Obradović: Vratio sam se zbog najdubljih emocija

Treba istaći da je Crvena zvezda u ovom meču bila prilično oslabljena. Šef stručnog štaba Svetislav Pešić kao i mladi plejmejker Aleksandar Cvetković se nalaze u Litvaniji gde će učestvovati u Ol-star utakmici najboljih juniora Evrope. Takođe, meč je propustio Petar Popović koji bi trebalo da nastupi u finalu, dok je Filip Čović na startu meča zaradio povredu prsta, koja na sreću nije ozbiljnije prirode, ali se više nije vraćao u igru. Amerikanac Adam Morison ostao je u Beogradu.

Povezana vest:  EVROLIGA, TOP 8, Na korak do sna – Fantastična pobeda Partizan

Crvena zvezda će u finalu turnira u Kraljevu igrati protiv kragujevačkog Radničkog koji je u drugoj polufinalnoj utakmici savladao čačnski Borac 78:68. Meč je u dvorani kraj Ibra na programu u 18,30.

Sloga – Crvena zvezda 81:99 (24:22, 28:25, 19:23, 10:29)

Sloga: M Popović 23, B. Popović, Sićević 2, Vuletić 1, Ristić, Jović 17, Kesar 5, Jaćević 3, Mijailović 21, Trivunović 2, Marelja 6, Bjelić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend i Hjuston izjednačili

Crvena zvezda: Čović, Marković 2, Ilić 16, Lazić 12, Tubak 6, Smiljanić 6, Nedović 14, Subotić 5, Radivojević 8, Radetić 5, Milutinović 18, Lešić 7.