vlada_jovanovic_par_krka

REGIONALNA LIGA

Vlada Jovanović: Dogovor nije ispoštovan!

 

Košarkaši Partizana mt:s završili su boravak u Izraelu, u Beograd se vraćaju bez pobede. Tim iz Tel Aviva je upisao još jednu pobedu nad srpskim šampionom, ovoga puta rezultatom 78:67 (28:14, 20:12, 14:22, 16:19). Makabi je odlično počeo meč i bio ubedljiv u prvom poluvremenu, dok su crno-beli bili znatno koncentrisaniji u drugom delu utakmice, ali preokret na kraju ipak nije bio moguć.

Povezana vest:  Štimac otputovao sa Zvezdom u Moskvu

Posle utakmice u Tel Avivu starteg crno belih Vlada Jovanović nije bio zadovoljan.

-U ovom meču nismo uspeli da ispoštujemo osnovnu stvar koju smo se dogovorili, da zaustavimo njihovu igru, njihov kontranapad koji proizilazi iz te njihove agresivne odbrane preko celog terena. Iz tog kontranapda smo primili veliki broj poena, znatno veći nego što je bio slučaj u prvom meču sa Makabijem. I to je bio jedan od preduslova za pravljenje velike razlike na domaćem terenu, a to je svakako njihov stil igre. Ono što smo uspeli u prvom meču u drugom smo bili daleko toga. Što se tiče našeg napada, u nekim trenucima kada smo možda i mogli da budemo i rezultatski bliži, nismo uspeli da materijalizujemo ni jedan kontranapad. Niti smo mogli da damo posle skoka u napadu ili otvorene lou-post igre, lake poene iz reketa. Oni su se sa njihovim kontranapadima odlepili na tu nedostižnu razliku koju nismo uspeli da stignemo, čak i nešto agresivnijom odbranom.

Povezana vest:  Nju Orleans savladao Hjuston, Klivlend vezao dve pobede

Šta dalje?

-Nama ostaje vrlo malo vremena da u naredna dva, tri dana pokušamo da dignemo igru, s obzirom da nas u četvrtak čeka veoma važan evroligaški meč – rekao je trener crno-belih Vladimir Jovanović.