nikola_pekovic_slavi_par_sar

EVROLIGA

Peković i Kecman: Ne smemo sada da „poletimo“

 

Košarkaši Partizana Nikola Peković i Dušan Kecman ocenili da je večerašnja pobeda nad Realom izuzetno važna, ali da ekipa ne sme da “poleti” nakon dva vezana trijumfa u Evroligi.

-Ovo je velika pobeda za nas, iako su nas mnogi otpisali. Ovako treba da igramo svaku utakmicu, moramo maksimalno da se borimo i da budemo hrabri. Posebno mi se svidelo što se momci nisu predavali ni kada smo gubili sa šest razlike. Pokazali smo pravi karakter – rekao je Peković posle meča.

Povezana vest:  NLB LIGA, Novi poraz Crvene zvezde

On je dodao da priželjkuje da što duže ostane u Partizanu, iako je svestan da će morati da se vrati u NBA ligu kad se završi lokaut. Dušan Kecman istakao je da crno-beli moraju da idu korak po korak u elitnom takmičenju.

-Idemo polako, korak po korak, ne smemo da letimo. Svaka pobeda protiv ovako jakog rivala mnogo znači. Pokazalo se i večeras da je grupa veoma izjednačena. Svako svakog može da pobedi, jedan brejk biće dovoljan za prolaz – naveo je Kecman.

Povezana vest:  EVROLIGA, TOP 16, Jovanović: Protiv Sijene nije eliminaciona utakmica

Milan Mačvan dodao je da “ima još dosta da se igra i da ne može još da se razmišlja o plasmanu u Top 16 fazu Evrolige”. Bivši košarkaš Partizana, sada član Reala Novica Veličković, večeras nije igrao zbog povrede, ali je priznao da je kao profesionalac navijao za madridski klub.

-Partizan mi je dao sve i uvek ću mu biti zahvalan. Ipak, ja sam profesionalac i večeras sam bio uz Real. Partizan igra odlično, posebno me oduševio Peković. Sviđa mi se kako igraju, mislim da će crno-beli biti još bolji – naveo je Veličković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami startovao pobedom

Bek ekipe Reala Rudi Fernandes je kazao da je Partizan „veliki tim, koji igra agresivnu i jaku odbranu”, pohvalivši atmosferu u hali Pionir.