jovanovic_par_mak

EVROLIGA
Jovanović: Hrabrom i agresivnom igrom do pobede
 
Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je večeras da je njegov tim hrabrom i agresivnom igrom došao do pobede nad Makabijem (74:71), u sedmom kolu Evrolige.
-Utakmica protiv svake ekipe u ovoj grupi je velika, pogotovo protiv ovakvog rivala koji pravi tim sa ambicijama za odlazak na Fajnal for. Utakmice se ređaju, vremena je malo, a desio nam se i peh sa Loom. Jako je teško igrati bez prvog pleja – kazao je Jovanović na konferenciji za medije posle meča u Pioniru.
Nakon ovog trijumfa crno-beli su veoma blizu plasmana u Top 16 fazu Evrolige.
-Dogovorili smo se da odigramo srcem, agresivno i hrabro, da ne odustajemo čak i kad imamo problem. Navijači su nam pružili podršku kad je bilo teško – dodao je Jovanović.
Strateg Partizana dodao je i da će Nikola Peković mnogo nedostajati ekipi zbog igračkih kvaliteta, ali i odnosa prema treninzima i utakmicama.
Trener Makabija Dejvid Blat rekao je da je Partizan odigrao hrabro i dobio veoma težak meč.
-Ovakvi mečevi pokazuju koliko je teška naša grupa. Partizan je ovde pobedio oba vodeća tima u grupi, nas i Real Madrid – bio je prvi Blatov komentar posle utakmice.
On je istakao da su Nikola Peković i DŽordan Farmar dolaskom u Partizan, odnosno Makabi, učinili veliku čast navijačima i evropskoj košarci.
-Obojica su odlični igrači i kvalitetne ličnosti, obojica pre svega vole košarku. Njihov odlazak će uticati na oba tima, a vratiće će se kao bolji igrači u NBA – naveo je Blat.
Blat je, uz osmeh, dodao da ga uvek „srede“ njegovi bivši igrači, kao što je to večeras uradio Milan Mačvan, član Makabija na pozajmici u Partizanu.
-Uvek me ubiju moji bivši igrači, sanjao sam da će tako biti. Nije ni trebalo da izlazim na teren – rekao je Blat i nasmejao sve prisutne novinare.
PHOTO: ataimages.rs
Povezana vest:  Milojević: Povrede i previše izgubljenih lopti protiv Avelina