nba_novi_logo

NBA VESTI

Poraz Atlante, pobeda Bostona i LA Lejkersa

 

Košarkašsi Atlante izgubili su u noći između nedelje i ponedeljka od Majamija sa 87:107, uz šest poena Vladimira Radmanovića za poraženi tim. Boston je savladao Čikago sa 95:91, a do pobede su došli i Los Anđeles Lejkersi koji su bili bolji od Toronta sa 94:92.

Majami je na gostovanju u Atlanti došao do 21 pobede u sezoni uz dobru igru Lebrona Džejmsa i Dvejna Vejda koji su postigli po 23 i 21 poen. Džejms je imao i 13 skokova, a dominaciju tima iz Floride u vazduhu upotpunio je Kris Boš koji je imao 16 uhvaćenih lopti uz 14 poena.

Povezana vest:  Vujoševiću amputiran prst na nozi

Radmanović je proveo na parketu 15 minuta i ubacio šest poena. Jedini raspoložen u njegovom timu bio je rezervista Vili Grin koji je postigao 17 poena. Atlanta ima skor od 18 pobeda i deset poraza, dok je Majami stigao da 21. pobede uz sedam poraza.

Lideri Istočne konferencije Čikago bulsi poraženi su u Bostonu bez svog najboljeg igrača Dereka Rouza. U timu Seltiksa svoje veče imao je Radžon Rondo koji je ubacio 32 poena, a Kevin Garnet je dodao 13, uz 12 skokova za pobednike.

Povezana vest:  Zamena sezonskih ulaznica za utakmicu KK Crvena zvezda - EFES Šilsener

Kod Čikaga, Karlos Buzer i Sidžej Votson dali su po 22 poena, ali je to bilo dovoljno tek za sedmi poraz u sezoni uz 23 pobede. Boston ima učinak od 15 pobeda i 12 poraza.

Kobi Brjant bio je čovek odluke u susretu Toronta i Lejkersa. Sa ukupno 27 poena, on je pet sekundi do kraja pogodio odlučujući šut za pobedu svog tima.

Povezana vest:  Vesković selektor ženske reprezentacije Srbije

Raspoloženi za igru na meču bili su reprezentativci Španije. Pau Gasol je ubacio 16 poena za Lejkerse, dok je Huan Kalderon postigao 30 za Toronto. Sa klupe Toronta dobru partiju pružio je i Litvanac Linas Kleiza, koji je ubacio 15 poena.

U ostalim mečevima, Vašington je savladao Detroit sa 98:77, Juta je bila bolja od Memfisa 98:88, a Golden Stejt voriorsi pobedili su Hjuston 106:97.