euroleague_basketball_logo

Moskovski CSKA u finalu završnog turnira Evrolige

 

Košarkaši moskovskog CSKA plasirali su se u finale završnog turnira Evrolige pošto su danas u Istanbulu, u prvom polufinalnom meču, savladali tim branioca titule, atinski Panatinaikos sa 66:64 (15:29, 17:5, 19:21, 15:9).

Spektakularna utakmica u dvorani „Sinan Erdem“ pokazala je da Moskovljani s pravom važe za glavnog favorita ovogodišnjeg fajnal-fora. Najuspešniji tim iz prethodnog dela sezone uspeo je da se digne „iz mrtvih“ i u dramatičnoj završnici slavi ponajviše zahvaljujući košu Miloša Teodosića, koji je 38 sekundi pre kraja pogodio za vođstvo od 65:64.

Povezana vest:  Košarkašice Partizana u finalu šampionata Srbije

Na početku sjajnog duela velikih timova ispunjeno gledalište prisustvovalo je šokantnoj predstavi dosadašnjeg šampiona iz Atine. Neverovatni srpski stručnjak Željko Obradović tako je postavio igru Panatinaikosa da CSKA bukvalno nije postojao na terenu. Marić, Dijamantidis i Jasikevičijus nemilice su punili protivnički koš, pa su Grci tokom prve četvrtine vodili sa 23:9 i završili je sa plus 14.

Povezana vest:  Vujošević: Pavlović? Ne dozvoljavam nikom da ruši tim

U nastavku je, međutim, došlo do preokreta, kada su se razigrali Kirilenko, Teodosić, Krstić i Šved. Do same završnice timovi su se smenjivali u vođstvu, a ruski prvak je umeo da iskoristi probleme u sastavu rivala zbog ličnih grešaka. Posle pogotka Teodosić umalo nije postao tragičar, jer je promašio slobodna bacanja, ali Panatinaikos preko Dijamantidisa devet sekundi pre kraja nije realizovao poslednji napad i CSKA je mogao da slavi.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati utakmica 19. kola i tabela

Najefikasniji u redovima „armejaca“ bili su Kirilenko sa 17, Šved sa 15, Teodosić sa 12 i Krstić sa osam poena, dok je u timu Panatinaikosa Jasikevičijus ubacio 19, Batist 11, a Dijamantidis i Kajmakoglu po 10 poena. CSKA se u borbi za titulu u nedelju sastaje sa pobednikom drugog polufinalnog meča, u kojem od 20 sati igraju Barselona i Olimpijakos.