DUSKO_VUJOSEVIC_MARUSIPartizan u Areni protiv Makabija

 

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović rekao je da će četvrtfinalne utakmice u Evroligi crno-beli protiv Makabija igrati u Beogradskoj areni. Partizan je i pored poraza od Barselone obezbedio plasman u četvrtfinale Evrolige, treću godinu uzastopno. Za mesto na „fajnal foru“ crno-beli će igrati sa Makabijem iz Tel Aviva, koji je osvojio prvo mesto u Grupi F pobedom nad Realom od 66:64. Izraelska ekipa će imati prednost domaćeg terena.

Povezana vest:  Košarkaši Galatasaraja bolji od Valensije u Istanbulu

Četvrtfinalni dueli počinju 23. marta, a igrače se po sistemu 2-2-1. Makabi će prve dve utakmice biti domaćin, zatim će se dva meča igrati u Beogradu, a ako bude potrebno, peti meč će se ponovo igrati u Tel Avivu. Serija se igra do tri pobede.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je ponosan što je njegov tim jedini ove sezone pobedio Barselonu u Evroligi i dodao da će biti veliko iznenađenje ako španski tim ne osvoji to takmičenje.

Povezana vest:  Alba bolja od Cedevite u Zagrebu

-Ponosimo se time što smo jedini pobedili Barselonu, kao i time što smo sa novim timom i novim igračima ušli među osam najboljih klubova u Evropi – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

-Čestitam Barseloni na sjajnoj sezoni do današnjeg dana. Izuzetno poštujem igrače, trenera, način na koji igraju. Timskim radom povećavaju individualne kvalitete. Bilo bi veliko iznenađenje ukoliko Barselona ne osvoji Evroligu, iako je teško održati formu tokom cele godine – dodao je on.

Povezana vest:  POSLE MEČA PARTIZAN - MARUSI, Partizanovi igrači očekivali tešku utakmicu