pesic_i_igraci_cz_lasko

Pešić: Odbrana je ključ za pobedu protiv Partizana

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetsilav Pešić rekao je danas da njegov tim ne sme da ponovi igru iz prethodnog meča finalne serije plej – ofa ukoliko želi da izbori majistoricu. Partizan je u utorak pobedio sa 78:72, poveo sa 2:1 i došao nadomak osvajanja 11 uzastopne šampionske titule.

-Ne želimo da ponovimo poslednju utakmicu, kada nismo bili inicijativu, nego smo samo reagovali na njihove akcije. Ocekujem drugačiji prilaz, kada je tako možemo da podižemo ritam i diktiramo tempo utakmice – rekao je Pešić novinarima na Malom Kalemegdanu.

Povezana vest:  EVROKUP, Radnički poražen od Spartaka

On je dodao da je Zvezda prikazala pravo lice tek kad se mnogima učinilo da je utakmica završena, jer je protivnik u jednom trenutku poveo sa 17 poena razlike..

-Ne može da se igra protiv tako jake ekipe bez odbrane, uz stalno povlačenje. Previše smo se bavili protivnikom i dešavanjima van terena. Siguran sam da će igrači dati maksimum i pobediti. Imamo šansu, igramo sve bolje i mislim da će to biti dovoljno za trijumf – poručio je Pešić.

Povezana vest:  Domović Bulut u borbi za najspektakularnijeg igrača 2016

Pešić je rekao da mu više odgovara da se igra u Pioniru, gde je Zvezda imala sjajnu podršku navijača, ali da tim mora da se priviknu na novonastalu situaciju i izvuče maksimum u Železniku. Trener Zvezde rekao je da se u igri crno-belih ne oseća odsustvo centra Raška Katića.

-Partizan ima toliko kvalitetnih igrača, čak i među onim momcima koji nisu u konkurenciji za prvi tim. Oni mogu da pobede na različite načine, jer imaju veliki broj kvalitetnih košarkaša, posebno Mačvana i Raduljicu, koji su posebno motivisani protiv nas, iako smo mi Zvezda, a ne FMP. Oni su jak tandem. Ne kažem da Katić nije važan igrač za crno-bele, ali plej – of je i ne igra se previše utakmica – rekao je Pešić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vejd će igrati u derbiju protiv LA Lejkersa

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa Crvena zvezda – Partizan igra se sutra od 20 časova u hali u Železniku.