Nenad_Krstic

Krstić: Plasman na EP nije ugrožen

 

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić rekao je danas da plasman na prvenstvo Evrope nije ugrožen, uprkos ubedljivom porazu od Izraela u Tel Avivu 89:76. Srbija posle pet odigranih utakmica u A grupi kvalifikacija ima skor 3-2, a već sutra uvece u niškom Čairu dočekuje Island.

-Dugo sam u košarci i znam da jedan kvalitetan trening ili dobra utakmica mogu mnogo toga da promene. Pobeda protiv Islanda nam je imperativ i verujem da neće dolaziti u pitanje. Pozivam Nišlije da, iako možda to nismo zaslužili dođu u što većem broju i budu uz nas. Imamo dva poraza, ali verujem da plasman na Evropsko prvenstvo nije ugrožen i da i dalje imamo realne šanse da osvojimo prvo mesto u grupi – rekao je Krstić.

Povezana vest:  Crvena zvezda pobedila Valensiju, korak bliže Top 16

On je objasnio da utakmica protiv Izraela nikako ne može da bude prava slika vrednosti i izrazio nadu da će pobeda protiv Islanda biti prava uvertira pred gostovanje Crnoj Gori.

-Poraz je svima teško pao, ali imamo još pet utakmica i dosta prostora da ispravimo sve greške. Raspored je naporan, igra se svaki drugi-treći dan, tako da nema previše vremena za analizu. U nastavku kvalifikacija moramo da igramo mnogo bolje i da imamo maksimalan pristup na svakom meču. Kad se sve završi, moći ćemo da podvučemo crtu i da na miru ustanovimo šta je bilo dobro, a šta nije valjalo u našoj igri – poručio je Krstić.

Povezana vest:  Partizan pobedio u Valjevu, izbio na treće mesto

Srbija sutra od 20.30 u Nišu dočekuje Island, a u nedelju uveče u istom terminu gostuje u Podgorici selekciji Crne Gore.