zeljko_lukajic_trener_hemofarm26. KOLO NLB LIGE

Lukajić: Interesuje nas samo pobeda nad Olimpijom 

Trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić istakao je danas da njegove izabranike zanima samo pobeda u utakmici poslednjeg kola regionalne NLB lige protiv ljubljanske Olimpije. 
Vrščani su u utorak pobedili tim Zagreba (83:77) na gostovanju nakon produžetka, pa im je za plasman na završni turnir regionalnog takmičenja dovoljan čak i poraz od „zmajčeka“, ukoliko bude manji od 16 poena razlike. 
-Pobedom u Zagrebu značajno smo olakšali posao, pa sa manje tenzije dočekujemo Olimpiju, ali kao pravi sportisti razmišljamo samo o trijumfu. Na taj način želimo da zaokružimo dobru sezonu i da potvrdimo da sve ovo nismo slučajno postigli, već da je to rezultat napornog rada – rekao je Lukajić. 
Strucnjak koji je prepordio Vrščane smatra da njegovi izabranici „ne smeju sebi da dozvole luksuz“ i poigravaju se ciljajući željenu razliku u utakmici sa Olimpijom. 
-Još veći podstrek za trijumf nad prvakom Slovenije je najavljena mogućnost da sledeće sezone učesnik završnog turnira NLB lige igra u kvalifikaicjama za Evroligu. Dodatna odgovornost za nas biće poboljšanje srpskog koeficijenta u regionalnom takmičenju – naglasio je Lukajić, koji ima dosta respekta prema gostima iz Ljubljane. 
U sutrasnjoj utakmici „farmaceuti“ će najverovatnije nastupiti sa Bojanom Krstovićem u sastavu, iako iskusni krilni igrač zbog povrede nije trenirao prethodnih dana. 
Utakmica Hemofram – Olimpija na programu je sutra od 18 časova u dvorani „Milenijum“ u Vršcu.

Povezana vest:  Teodosić ide na operaciju, možda propušta EP