braun rakocevic

Zvezda izgubila od Panatinaikosa

 

U prvom meču međunardnog turnira u Sofiji Crvena zvezda DIVA poražena je od višestrukog prvaka Evrope, Panatinaikosa, rezultatom 70:64 (14:12, 16:11, 17:16, 23:25).

Početak meča obeležilo je mnogo grešaka sa obe strane pa je na kraju prve deonice rezultat iznosio samo 14:12 u korist Panatinaikosa. U drugoj četvrtine nivo odbrane ostaje na visokom nivou, ali u napadu obe ekipe imale su mnogo problema sa organizacijom. Za razliku od Panatinaikosa, Crvena zvezda DIVA imala je dosta problema sa šutem (1/10 za tri). U svom poslednjem napadu u prvom poluvremenu Panatinaikos je postigao koš i odlazi na najveću prednost, koja je ujedino značila i rezultat na kraju drugog perioda (30:23).

Povezana vest:  EVROLIGA, Bilbao pobedio CSKA i ostao u igri za Fajnal for

Početak drugog poluvremena obeležio je Vuk Radivojević koji je sa dve vezane trojke vratio potpuno u igru Crvenu zvezdu (32:29). Odbrana Zvezde je konstantno bila na visokom nivou i posle ofanzivnog skoka i koša uz faul Cvetkovića, Zvezda došla je do prvog izjednačenja još od prve četvrtine (36:36). Ipak, nakon toga posle malog opuštanja u igri, Panatinaikos je napravio seriju 11:3 i otišao na odmor pri rezultatu 47:39. Nastavak donosi dosta propusta u odbrani crveno-belih. Nakon jedne izgubljene lopte Panatinaikos je došao do lakih poena  iz kontre i otšap na najveću prednost (68:51) tri minuta pre kraja.

Povezana vest:  Đorđević zadovoljan odnosom igrača na pripremama

Ta prednost je bila nedostižna za igrače Zvezde i Grci su priveli mirno meč kraju. Ovo je bio prvi poraz Crvene zvezde u pripremnom periodu. Crveno-beli sutra igraju svoj meč za treće mesto na turniru protiv poraženog tima iz meča Lukoil-Barselona. Početak utakmice zakazan je za 16h.

Crvena zvezda DIVA: Čović  4, Savović  4, Rakočević  11, Simonović 1, Katić 3, Braun  14(8 sk), Cvetković  7, Almond 6, Radivojević  10, Smiljanić, Subotić 2, Mitrović

Povezana vest:  Đilas: KSS speman da pomogne

Panatinaikos: Maciulis 11, Kičen 10, Penko 9, Bramos 11, Skorcijanitis 18, Tsartsaris 2, Đanopoulos 4, Ksantopoulos 3, Amstrong 2, Skordilis, Komatos