ristic_moskva
Ristić: Marčuljonis me inspirisao
 
Dušan Ristić (210, 1995) nastavio je sa žetvom MVP priznanja. Posle titule najkorisnijeg igrača Evroliginog kvalifikacionog tunrira za juniore osvojene u februaru ove godine u Beogradu, perspektivni Zvezdin centar ovo laskavo priznanje prigrabio je i na Ol-star utukmici prestižnog NBA kampa „Košarka bez granica“.
Ovaj renomirani kamp već 11 godina okuplja najtalentovanije igrače iz Evrope, ovoga puta održan je u Moskvi, a priliku da se nametne imalo je 44 igrača. Uz Dušana Ristića učesnik kampa bio je još jedan poletarac Crvene zvezde Marko Tejić:
– Kamp je trajao četiri dana i utisci su fenomenalni – počeo je priču Ristić.
– Prvog dana smo se upoznali sa organizatorima kampa, nba trenerima i igračima, a posebno zadovoljstvo nam je bilo što je direktor kampa bio Marin Sedlaček. Bili smo razvrstani po pozicijama kako bismo počeli sa treninzima, a treninge su vodili asovi poput Timoteja Mozgova, Aleksa Šveda, Andreja Kirilenka, Šarunasa Marčuljonisa… Igrali smo i nekoliko utakmica koje su služile za dodatnu proveru. Bili smo podeljeni u četiri ekipe, a tada je napravljena selekcija od 20 igrača koji su učestvovali na Ol-star meču.
Ristić je pružio odličnu partiju, ubacio je 14 poena i zasluženo je dobio MVP priznanje:
– Drago mi je da sam izabran za najkorisnijeg igrača te utakmice, ali moram da napomenem da su osim mene veliki potencijal pokazali Marko Tejić i Rade Zagorac i dokazali da se srspka košarka po talentu nalazi u samom svetskom vrhu – konstatovao je Ristić i potom dodao:
– Veoma sam počastvovan što sam imao priliku da radim sa NBA trenerima i igračima. Sjajan je osećaj kada imaš priliku da učiš od takvih velikana svetske košarke. Takođe, privilegija je i trenirati sa najboljim igričama u mom uzrastu iz cele Evrope. Najjači utisak na mene je ostavio Šarunas Marčuljonis. On je bio jedan od pomoćnih trenera u ekipi za koju sam ja igrao i njegovo prisustvo me je dodatno motivisalo da pružim svoj maksimum – zaključio je Ristić.
Povezana vest:  Trinkijeri najbolji trener Evrokupa