CZ_Moja_Zvezda
KK Crvene zvezda: Demokrate nisu finansirale klub
Predsedništvo Košarkaškog kluba Crvena zvezda demantovalo je danas navode pojedinih medija da je Demokratska stranka prošle sezone finansirala crveno-bele.
Na sednici koja je održana juče usvojen je finansijski izveštaj za sezonu 2011/2012, finansijski plan za sezonu 2012/2013 i tromesečni izveštaj o sprovođenju unapred pripremljenog plana reorganizacije.
-Najveći finansijer kluba za prošlu sezonu bio je FMP, koji je u budžetu kluba učestvovao sa 46,99 odsto. Država, odnosno javna preduzeća Telekom Srbija, Dunav osiguranje i Grad Beograd učestvovali sa sa 8,74 odsto. Ostali donatori i sponzori, privatne kompanije i preduzeća sa 42,33 odsto, prodaja ulaznica sa 1,45 i škola košarke sa 0,49 odsto – navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.
Predsedništvo Zvezde je konstatovalo da su skoro sve obaveze iz prethodne sezone izmirene, a da će minimalna zaostala dugovanja biti rešena kada Partizan uplati obeštećenje za Nenada Miljenovića u iznosu od 75.000 evra.
-S obzirom na prikazane brojke u budućnosti očekujemo znatno veću podršku i pomoć države u finansijskom smislu, jer je u stabilizaciji našeg trofejnog kluba bogate tradicije koji je u finansijskom smislu u potpunosti oporavljen učestvovala sa samo 8,74 odsto, što su neznatna sredstva u odnosu na neke druge klubove – dodaje se u saopštenju.
Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio poveo protiv Oklahome u finalu Zapada