partizan_bamer

EVROLIGA

Partizan ispustio pobedu u finišu meča

 

Košarkaši Partizana izgubili su večeras od nemačkog Bamberga sa 72:77 (16:16, 25:17, 21:22, 10:22), u utakmici 5. kola Grupe D Evrolige. Najefiksniji u Partizanu bili su Vladimir Lucić i Đorđe Gagić sa po 17 poena, dok je Dru Gordon postigao 10 poena izaeležio pet blokada. U timu Bamberga Bostjan Nahbar postigao je 19, a Kejsi Jakobsen 18 poena.

Partizan je bio jako blizu prve pobede u Evroligi ove sezone, ali je zahvaljujući neiskustvu i nepreciznosti u završnici dozvolio rivalu da preokrene rezultat i u poslednja dva minuta preokrene rezultat i zabeleži svoju drugu pobedu.

Bamberg je poveo sa 4:0, iskoristivši napetost Partizana zbog važnosti meča. Domaći tim dozvoljavao je protivniku mnogo skokova u prvoj četvrtini, a u napadu je promašivao više nego obično. Boštjan Nahbar i Serdžerio Gipson postigli su skoro sve koševe nemačke ekipe u prvoj deonici.

Povezana vest:  Džikić: Pobedili smo dobar tim u teškoj utakmici

Crno-beli su uspeli prvi put da povedu tek u poslednjem minutu prve deonice preko Drua Gordona, ali je gostujući tim već na početkom druge trojkama Gipsona poveo sa 25:20. Tada se u igru vratio Đorđe Gagić i u paru sa Dejanom Muslijem uneo čvrstinu u reket. Gagić je vezao osam poena, a onda mu se priključio kapiten Vladimir Lučić i Partizan je napravio seriju 16:2 za vođstvo 36:27, tri minuta pre kraja prvog poluvremena.

Posle toga je Nahbar postigao četiri uzastopna poena za Bamberg, a odgovorio mu je Danilo Anđušić trojkom. Zatim su timovi postigli po dva poena za vođstvo Partizana od 41:33 na kraju prvog poluvremena.

Bamberg se, međutim, nije predavao protiv direktnog konkurenta za plasman u fazu Top 16 Evrolige, a u igri su ga držali Nahbar, Kejsi Džejkobson i Gipson. Nemački tim je u nekoliko navrata prilazio na samo dva poena zaostatka, ali je Partizan preko Lučića, Anđušića i večeras dobrog Gagića ostao u vođstvu i na kraju treće četvrtine je imao prednost od 62:55.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Dušan Ivković: Šampionat počinje utakmicom protiv Nemačke

Držao je Partizan prednost od četiri do osam poena razlike do pred sam kraj meča, ali je onda ispustio, najviše zbog mnogo promašaja i slabo organizovane igre u napadu, pošto je skoro svaki igrač hteo da postigne koš kojim bi se meč „prelomio“.

Takav pristup domaćeg tima sasvim je odgovarao Bambergu. Goste je tada predvodio Nahbar, a onda je Anton Gavel postigao koš i dodatno bacanje, a zatim i trojku za izjednačenje, 70:70, minut i po pre kraja. Partizan je ispustio napad, a onda je Šerod Ford zakucao za prvo vođstvo Bamberga još od 15. minuta.

Povezana vest:  SP KADETI, Ubedljiv poraz Srbije protiv Amerikanaca

Crno-beli su ponovo loše odigrali napad, a Nahbar je iskoristio oba penala za vođstvo od 75:70 na 20 sekundi pre kraja. Gagić je uspeo da postigne koš 7,9 sekundi pre kraja, ali pošto je izašao iz bonusa, gosti su izveli loptu sa strane, a Džejkobson je posle faula pogodio oba bacanja za konačnih 77:72, 6,6 sekundi pre kraja meča u potpuno utihnulom Pioniru.

Naredni meč Partizan će igrati u Beogradu u četvrtak 15. Novembra sa turskim Beškiktašom, dok će Bamberg ugostiti Barselonu.

Na tabeli Grupe D vodi Barselona sa pet pobeda, drugi je CSKA, treći je Bešiktaš, četvrti Bamberg, peti Lijetuvos, a šesti Partizan.