navijaci_par_efes

Partizan ponovo kažnjen zbog ubacivanja predmeta u teren

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je danas košarkaški klub Partizan sa 5.000 evra zbog manjih prekršaja na utakmici sa Bešiktašom, a uprava crno-belih ponovo je apelovala na navijače da navijaju fer. Kazna od 5.000 evra izriče se za ozbiljnije prekršaje, a Partizan je njome kažnjen zbog ranijih sličnih prekršaja, zbog kojih se sada svako kršenje pravila u Pioniru smatra ozbiljnim prekršajem, saopštio je danas šampion Srbije. 
Utakmica sa Bešiktašom prošle nedelje u Beogradu prekinuta je na minut jer su u teren ubačena dva upaljača, jedan novčić, kao i nekoliko kesa sa semenkama. 
Partizan je podsetio da im je ovo treći prekršaj ove sezone i da će svaki sledeći dovesti do većih kazni za klub. Crno-beli su naveli da su prošle sezone platili ukupno 50.000 evra kazni i da su bili klub sa najviše kazni Evrolige. 
-Još jednom upućujemo apel našoj vernoj publici da uvek podržavaju crno-bele fer i sportski, da navijaju za svoj tim i uzdrže se od bilo kakvog ubacivanja predmeta na teren, korišćenja lasera i bilo kakvih sukoba, jer u suprotnom čine loše samo svom klubu – navodi se u saopštenju. 
Partizan je naveo i da su ove sezone uvedene dodatne kontrole. 
-Ne smemo dozvoliti da takmičenje Partizana u Evroligi bude dovedeno u pitanje. Želimo da i dalje utakmice crno-belih budu praznik košarke, slika najboljeg klupskog sportskog događaja u Srbiji koja će ponosno obići i Evropu i svet. Apelujemo na našu vernu publiku da bude pravi šeti igrač Partizana, neizostavni deo crno-belog tima – saopštio je Partizan.

Povezana vest:  Partizan ubedljivo pobedio Crnokosu