Vujosevic_Partizan_Barsa

Vujošević: Nije mala stvar namučiti Barselonu u dva meča

 

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je večeras da nije mala stvar namučiti Barselonu u dva meča, ali i da se neće zadovoljiti tesnim porazom od tog slavnog kluba. Prvak Srbije izgubio je večeras u Pioniru od Barselone sa 68:67 posle produžetka, u 9. kolu D grupe Evrolige.

-Moramo još napornije da radimo, da ne osciliramo, i u nekim trenucima bolje reagujemo. Ova ekipa poseduje talenat i kvalitet, to je pokazala u dve utakmce sa Barselonom, koje je igrala na jednu loptu. Ne zadovoljavamo se time, ali nam daje snagu da nastavimo da radimo. Igrati na ovakav način nas ne čini srećnim, ali nas upućuje da izađemo jači – rekao je Vujošević na konferenciji za medije.

Povezana vest:  Poraz košarkaša Zvezde od Barselone

On je dodao da je utakmica bila veoma kvalitetna i da je publika u Pioniru mogla da uziva „u pravoj noći kupa šampioma?.

-Ova ekipa je pokazala veliku borbenost i želju, s ozbirom na mladost i kvalitet. Naš projekat će imati smisla pod uslovom da igrači ostanu zajedno dugi niz godina. Evroliga se igra do poslednjeg trenutka. Uzeti Bareloni skalp nije mala stvar, oni su morali pošteno da se namuče i dođu do bodova i blizu su situacije da grupu prođu bez poraza – naveo je Vujošević.

Trener Partizana napomenuo je da je Bamberg favorit u odlučujućem meču za Top 16 fazu, koji se igra za nedalju dana u Nemačkoj.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Lejkersa,Klipersi sigurni

-Bamberg je favorit, ima domaći teren, posle Partizana možda i najjači u Evropi. Bićemo maksimalno motivisani. Kada smo pravili tim nismo imali imperativ da se zabeleži rezultat i prođe dalje. Biće super ako prođemo, imaćemo još sedam utakmica u Beogradu. Voleo bih da igramo drugu fazu, iako je naporno igrati u Evroligi i nemamo tim za dva takmičenja – rekao je Vujošević.

On je pohvalio učinak kapitena Vladimira Lučića i Dragana Milosavljevića, koji je dobro čuvao najboljeg košegetera Barselone Huana Karlosa Navara.

-Lučić postaje lider ekipe, ubacio je par trojki u ključnim trenucima. On je odan klubu, pravi kapiten. U Evropi ipak nema puno igrača koji prave razliku, kao što je bio Peković. Nadam se da će neki od ovih igrača uz adekvatan rad, dostići taj kvalitet – zaključio je Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Fišer: Ne pristajemo na loš ugovor da bi izbegli lokaut

Trener Barselone Havijer Paskval čestitao navijacima Partizana na fantastičnoj atmosferi i predstavi koju su priredili učesnicima meča.

-Nijedno mesto u Evropi nije kao Pionir. Navijači su bodrili svoj tim sat pre početka utakmice, to ne možete da nađete nigde, čak ni na fajnal for mečevima. Nismo krenuli kako smo hteli, Partizan je bio bolji od nas, igrao je mnogo agresivnije i borbenije. U drugom poluvremenu smo korak po korak preuzimali inicijativu i bili bolji, posebno u produžetku. Ovo je veoma važna pobeda za nas – rekao je Paskval.