zvezda-pozdrav

Zvezda bolja od Zadra u punom Pioniru
 
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u hali Pionir ekipu Zadra sa 88:79 (21:22, 23:15, 18:21, 26:21) u utakmici 15. kola Jadranske lige.
 Izabranicima Vlade Vukoičića to je bila 10. pobeda u regionalnom takmičenju, dok je Zadar zabeležio deveti poraz.
 Crveno-beli su vodili tokom većeg dela utakmice, ali su gosti u nekoliko navrata u poslednjoj deonici pokušali da uhvate rezultatski priključak.
 To im nije pošlo za rukom, a na drugoj strani Zvezda je ofanzivnim skokom i pogocima Igora Rakočevića i Damarkus Nelsona sa linije za slobodna bacanja odbranila pobedu.
 Zadrani su i u trećoj četvrtini iskoristili lošu igru crveno-belih i praktično se vratili u igru. U tim trenucima tehničku grešku zbog rasprave sa sudijom zaradio je trener domaćina Vlada Vukoičić.
 To se nije dopalo navijačima Zvezde koji su počeli da ubacuju sitne predmete na teren, a Amerikanci u dresu Zadra, Romeo Trevis i Stjuart Alen su zbog toga na kratko napustili teren.
 Situacija se smirila i utakmica je nastavljena bez incidenata.
 Uprava crveno-belih je ranije ove nedelje donela odluka da ulaz na utakmicu bude slobodan, pa je na tribinama bilo više od 6.500 gledalaca.
 Najefikasniji u srpskoj ekipi bio je Igor Rakočević sa 22 poena, a Raško Katić dodao je na to još 15 poena. Trevis je predvodio Zadrane sa 25 poena.
 Takmičenje u Jadranskoj ligi nastaviće se sledeće godine, a crveno-beli 5. januara gostuju u Ljubljani ekipi Olimpije.

Povezana vest:  Partizan želi dostojan oproštaj od Evrolige ove sezone